Connect with us

Ποδόσφαιρο

Που τους χάνεις που τους βρίσκεις…

Published

on

H «Γ» είχε αναφέρει ότι η ΕΠΣ Αχαΐας θα έχει «φωνή» πλέον και στην ΕΠΟ και βάση του δημοσιεύματος του 10gr φαίνεται να δικαιώνεται αφού αναφέρει ότι τόσο ο Άγγελος Δανιήλ όσο και ο Κώστας Ντάσιος καθημερινά βρίσκονται στα γραφεία της ΕΠΟ.

Αναλυτικά τι αναφέρει το 10.gr

Σαν το Μάρτη που δεν λείπει από τη Σαρακοστή έχουν γίνει ο Άγγελος Δανιήλ κι ο Κώστας Ντάσιος με την ΕΠΟ και τα γραφεία της στο Πάρκο Γουδή. Που τους χάνεις που τους βρίσκεις στους διαδρόμους των γραφείων «του μαγαζιού» περιφέρονται, πρώτοι –πρώτοι το πρωί και τελευταίοι το απόγευμα λες κι έχουν αναλάβει την βαριά ευθύνη να εξασφαλίσουν στην «εξυγίανση» ότι ανενόχλητη θα συνεχίσει να διοικεί το πτώμα της ΕΠΟ, να κονομάει, να τρώει και να πίνει εις υγείαν των κορόϊδων.

Είναι τόσο συχνή η παρουσία τους στην Ομοσπονδία που δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται «καλά, πως ζουν αυτοί οι δυο, τι επάγγελμα κάνουν, από πού βγάζουν τα προς το ζήν;»

Για τον κ. Δανιήλ, Πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και προαλειφόμενο για νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας στις εκλογές του καλοκαιριού ( για την αντικατάσταση του Ζαγοράκη), το ερώτημα έχει απαντηθεί από καιρό, τώρα προστέθηκε στον κατάλογο και ο κ. Ντάσιος, ο οποίος θεωρητικώς εμφανίζεται κάτι σαν «γενικών καθηκόντων» στην ΕΠΟ, ο τύπος που «όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει».

Κι οι δυο τους, όταν δεν χρειάζεται να εργαστούν σκληρά για τις ανάγκες της εξυγίανσης γυρνώντας από γραφείο σε γραφείο κι από υπάλληλο σε υπάλληλο για να υπενθυμίζουν ποιος είναι το αφεντικό, δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο γραφείο του Τζακ Φιλιππούση.

Η άνεση με την οποία εισέρχονται στο χώρο, ο χρόνος που παραμένουν, το ύφος όταν αποχωρούν δείχνουν ανθρώπους στους οποίους έχει ανατεθεί από κάπου ή από κάποιον να ασκούν κάποιο είδος ελέγχου στην ΕΠΟ, οι δυο τους φαίνεται να είναι το μάτι και το αυτί κάποιων άλλων, κάτι σαν μεταβιβαστές εντολών και ελεγκτές αν όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν.

Οι κακές γλώσσες στο Πάρκο Γουδή συνδέουν την παρουσία των κ.κ. Δανιήλ και Ντάσιου στο χώρο των γραφείων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και τον ασφυκτικό έλεγχο που ασκούν στην καθημερινή δραστηριότητα της στις σχέσεις τους με τον κ. Γιαννάκη Παπαδόπουλο, λέγεται ότι «ό,τι θέλει ο Γιαννάκης στέλνει τον Δανιήλ να το ζητήσει, ο Ντάσιος είναι για το μπούγιο».

Βεβαίως, για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις Ενώσεις, οι ειδικές σχέσεις των δυο «επαγγελματιών της εξυγίανσης» με τον παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιαννάκη Παπαδόπουλο, που αθωώθηκε από τις σε βάρος του κατηγορίες από την Επιτροπή Δεοντολογίας επειδή «ήταν μέλος του Α.Ο.Κρανέας» (ενώ ήδη πριν τελειώσει ο ά γύρος του πρωταθλήματος έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά δις ως αξιωματούχος της ΑΕΚ), είναι κάτι γνωστό και από χρόνια επιβεβαιωμένο, έχουν αναστενάξει Ενώσεις και σωματεία από την «φιλάνθρωπη» δραστηριότητα τους.

Ούτε είναι ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα το αν ο κ. Δανιήλ κι ο Ντάσιος εργάζονται ή όχι, δηλαδή νόμιμα βιοπορίζονται, κάνουν φορολογική δήλωση με νόμιμα εισοδήματα, φορολογούνται ως κανονικοί Έλληνες πολίτες, δικαιούνται επιδομάτων κ.λ.π.

Το θέμα είναι πως η καθημερινή παρουσία τους στην ΕΠΟ έχει ένα κόστος για την ήδη χρεωκοπημένη Ομοσπονδία (που ταυτόχρονα δηλώνει αδυναμία να πληρώνει την ΚΕΔ των ξένων αξιωματούχων της UEFA). Το κόστος βέβαια δεν καταβάλλεται ούτε από την ψησταριά στην Ηλιούπολη του Γιαννάκη ούτε από καμιά περίπλοκη διαδρομή εταιρικού χρήματος. Το κόστος μετακίνησης και διαμονής της καθώς και τα λοιπά έξοδα τους καταβάλλονται από το κορόιδο… δηλαδή από το ταμείο της ΕΠΟ, δηλαδή από το ελληνικό ποδόσφαιρο, στην ουσία από όσα εισπράττει από τις ΠΑΕ και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι το «μάρμαρο» για τις τσάρκες του Δανιήλ και του Ντάσιου στο Πάρκο Γουδί για λογαριασμό της εξυγίανσης το πληρώνει το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ένα κονδύλι, λοιπόν, γύρω στα 4.000 – 5.000 ευρώ το μήνα ξοδεύονται υπέρ των υπηρεσιών του κ. Δανιήλ και του κ. Ντάσιου, καθώς το κόλπο για να παραμένουν στην Αθήνα και να περνάνε μπέϊκα σε βάρος των υπόλοιπων είναι τοις πάσι γνωστό: δήθεν συνεδριάσεις Επιτροπών με ανύπαρκτες ανάγκες και δήθεν αυξημένες ευθύνες για την λειτουργία της Ομοσπονδίας, άρα μετακινήσεις, διαμονές, διατροφές, αποζημιώσεις κ.λ.π. είναι πολύ εύκολο να μαζευτεί το κρίσιμο ποσό, η ΕΠΟ, άλλωστε, ήταν πάντα large σε αυτές τις υποχρεώσεις της. Δεν είναι η πρώτη φορά.

Ότι ο κ. Δανιήλ με τον κ. Ντάσιο έχουν βρει το μήνα που θρέφει τους έντεκα είναι ολοφάνερο. Ενδιαφέρον θα είχε βεβαίως ένας έλεγχος σε αυτό το συστηματάκι «γύρω-γύρω όλοι, στη μέση αυτός που τα τρώει» για να δουν εκείνοι που «πληρώνουν», που πάνε τα λεφτά τους, σε ποιους ξοδεύονται, την καλοπέραση ποιών υποστηρίζουν.

 ΠΗΓΗ: 10.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement