Connect with us

Εκκλησιαστικά

Πάτρα: Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο Δημήτριος Κανελλόπουλος

Published

on

Οι τρεις αρετές που πρέπει να κοσμούν τον ιερέα
Σε συγκινητικό κλίμα χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος τέλεσε την θεία λειτουργία, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρυσάνθου και χειροτόνησε πρεσβύτερο, τον διάκονο, Δημήτριο Κανελλόπουλο, ο οποίος είναι έγγαμος και με την ευλαβέστατη σύζυγο του, Χρυσάνθη είναι γονείς τριών τέκνων.
Απευθυνόμενος προς τον χειροτονηθέντα πρεσβύτερο, του μίλησε για τη μεγάλη, την υψίστη τιμή που έλαβε από τον Θεό, να τον υπηρετήσει ως ιερεύς και να τελεί τα θεία και άγια μυστήρια, μεταφέροντας την εμπειρία της Αναστάσεως στο λαό του Θεού και μεταδίδοντας τους, το Σώμα και Αίμα του Κυρίου.
Στη συνέχεια του μίλησε για τις αρετές που πρέπει να κοσμούν τον ιερέα και εστίασε σε τρεις, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ιερού Χρυσοστόμου: Ταπείνωση, υπομονή και αγάπη.
Αν πάντοτε αυτές οι αρετές, τόνισε ο Σεβασμιότατος, ήταν απαραίτητες, πόσο μάλλον σήμερα, που ο κόσμος ζει στην δαιμονική εγωπάθεια, δεν έχει υπομονή να του λείπει η αγάπη. Αυτές τις αρετές πρέπει να καλλιεργήσει ο ιερεύς για τον εαυτό του και να τις μεταδώσει στο λογικό ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε ο Θεός.
Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε τα δέοντα στο νέο πρεσβύτερο, επαίνεσε τη σύζυγο του, διότι εδέχθη να συμπορευτεί μαζί του, στον δρόμο τον δύσκολο που βαδίζει ως ιερεύς και ευχαρίστησε τους γονείς του, για την κατά Θεόν ανατροφή του παιδιού τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement