Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Οι προσπάθειες διάσωσης των δύο εγκλωβισμένων οδηγών από το Εuroferry Olympia

Published

on

Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των 2 επιβατών του Εuroferry Olympia που βρίσκονται ακόμα στο πλοίο, κατέγραψαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που συμμετέχουν στα ανοιχτά της Κέρκυρας.  

Όπως θα δείτε και στις εικόνες ένα από τα ελικόπτερα που συμμετέχουν στην επιχείρηση βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πλοίο που είναι τυλιγμένο στους καπνούς και ερευνά εάν τυχόν υπάρχουν άτομα στη θάλασσα.

Μάλιστα το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρατηρεί εάν υπάρχει και κίνηση στο στους χώρους του πλοίου, καθώς δύο Βούλγαροι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στο πάρκινγκ του πλοίου και τους δίνονται συνεχώς οδηγίες για να ανέβουν στο κατάστρωμα του καραβιού για να τους  παραλάβει από ότι φαίνεται το συγκεκριμένο ελικόπτερο.

Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κέρκυρας, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν δυο ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα Super Puma και γίνονται προσπάθειες για απεγκλωβισμό των δυο Βούλγαρων, στους οποίους δίνονται οδηγίες για να βγουν στη γέφυρα του πλοίου, ώστε από εκεί να τους παραλάβει ελικόπτερο. 

Στην περιοχή επιχειρούν επίσης τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, δυο παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα. Πληροφορίες, νωρίτερα, ανέφεραν ότι υπάρχουν φόβοι για 11 αγνοούμενους, αλλά όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, η καταμέτρηση και ταυτοποίηση θα γίνει όταν θα φτάσουν όλοι οι διασωθέντες στην Κέρκυρα.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν πως ανάμεσα στους 290 επιβαίνοντες ήταν και οικογένειες με παιδιά και πως όλοι ανέβηκαν στις σωστικές λέμβους και εγκατέλειψαν το οχηματαγωγό, με τη φωτιά να φτάνει από το γκαράζ στη γέφυρα σε 15 λεπτά!

Ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε άμεσα στην Κέρκυρα καθώς είχε αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κι άλλοι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όλοι τους έχουν πάει στο νοσοκομείο προληπτικά.

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως η φωτιά στο πλοίο ξέσπασε από το γκαράζ, στις 04:25, ίσως από νταλίκα μέσα στην οποία κοιμόταν ο οδηγός και είχε αφήσει ανοιχτή τη θέρμανση.

NEWSIT.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement