Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΕΣΚΟΥΚΗΣ: «Να μην ζήσει άλλος τέτοιο πόνο…»

Σύγχρονο αυτοκινητόδρομο απαιτούν μαθητές, πολίτες και φορείς που απέκλεισαν χθες την Πατρών- Πύργου

Published

on

 

 

«Να μην ζήσει άλλος τέτοιο πόνο… Μακάρι κανείς να μην περάσει αυτό που ζει η οικογένεια μου…», δήλωσε ο Ανδρέας Βεσκούκης, αδελφός της 17χρονης Ελένης, που έχασε τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στην Πατρών- Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας. Ο ίδιος μαθητής του Λυκείου μαζί με συμμαθητές του συμμετείχαν χθες στο συμβολικό αποκλεισμό της Πατρών- Πύργου που διοργάνωσαν μαθητές, φορείς και δημότες ζητώντας έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο.
«Ελένη ζεις…» φώναζαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ οι οποίοι κατέβηκαν στο δρόμο με πανό στα χέρια σε μία ύστατη προσπάθεια να αφυπνίσουν τους αρμόδιους για να ξεκινήσει επιτέλους η ανακατασκευή του δρόμου. «Αυτός μόνο εθνικός δρόμος δεν είναι. Το χειμώνα κάθε φορά που βρέχει πλημμυρίζει, τα φανάρια μία λειτουργούν και μία όχι», συνέχισε ο αδελφός της άτυχης κοπέλας.
ΣΠ. ΜΥΛΩΝΑΣ: ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς δήλωσε πως «θρηνούμε κατά μέσο όρο 12 νεκρούς το χρόνο από τροχαία δυστυχήματα στην Πατρών-Πύργου. Είναι βαρύς ο φόρος του αίματος και δεν το αντέχουμε άλλο. Γι’ αυτό και υψώνουμε πιο ισχυρή παρά ποτέ τη φωνή διαμαρτυρίας. Η λύση είναι γνωστή. Η κατασκευή σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου. Οφείλω να επισημάνω ότι σε αυτό το ζήτημα οι καθυστερήσεις είναι τεράστιες. Δεν είναι της παρούσας στιγμής η αναζήτηση ευθυνών γι’ αυτές τις καθυστερήσεις που τις έχουμε πληρώσει με ανθρώπινες ζωές. Περιμένουμε την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Διατηρούμε μια σειρά προτάσεων που θα τον καταστήσουν λειτουργικό και χρήσιμο για το Δήμο και τους δημότες μας μας. Έχουμε μπροστά μας ακόμα μια δύσκολη μάχη που πρέπει να τη δώσουμε όλοι μαζί».
ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, συμμετείχε δια του Αντιδημάρχου Μιχάλη Αναστασίου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά, στη συγκέντρωση και τον ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού «καρμανιόλας», Πατρών – Πύργου που διοργάνωσαν φορείς και συμμετείχαν μεταξύ άλλων το ΕΠΑΛ, το Κέντρο Υγείας, καθώς και δεκάδες πολίτες, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας, με σύνθημα «Όχι άλλες χαμένες ζωές στους δρόμους.
Ο κ. Μελάς, κατέθεσε το ψήφισμα που είχε εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, στις 9 Φεβρουαρίου, το οποίο αναφέρει τα εξής:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο επαναβεβαιώνει την θέση του και ζητά για μια ακόμη φορά από την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νότιας χάραξης.
Άμεση έναρξη κατασκευής αυτοκινητόδρομου από την Κάτω Αχαΐα – Πύργος Αρχαία Ολυμπία – Τσακώνα. Κατάργηση των διοδίων. Μεταφορά του κόμβου, προς και από την Κάτω Αχαΐα, πλησίον της πόλης. Μελέτη παράλληλης όδευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με τη Νότια Χάραξη».

 

O Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας στο Υπουργείο Υποδομών

Με αντικείμενο τη βελτίωση της ασφάλειας στην υφιστάμενη εθνική οδό Πατρών-Πύργου αλλά και με την επικείμενη έναρξη των εργασιών για το νέο κλειστό αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, συνεργάστηκαν χθες ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, που συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, και η γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεραρδή καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες.
Σε ό,τι αφορά τη βελτίωση της ασφάλειας στην υφιστάμενη οδό, η γραμματέας του Υπουργείου ενημέρωσε αναλυτικά το δήμαρχο για τις παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο και που περιλαμβάνουν την τοποθέτηση νέου και αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα, τη διαγράμμιση και την τοποθέτηση κορυνών, αντικαταστάσεις στα φανάρια και νέο ηλεκτροφωτισμό της οδού σε μια εργολαβία ύψους 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παρεμβάσεις που ελάχιστα θα μειώσουν το χρόνο ταξιδιού Πάτρας-Πύργου (μόλις 4 λεπτά) ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί κατακόρυφα το επίπεδο της ασφαλούς οδήγησης.
Σε ό,τι αφορά την επικείμενη έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ένα σύνολο συμπληρωματικών παρεμβάσεων (σύνδεση με αεροδρόμιο Αράξου, κόμβος Κάτω Αχαΐας, σύνδεση Αλισσών και σταθμός διοδίων) που αποτελούν αιτήματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, ώστε ο νέος αυτοκινητόδρομος να αποκτήσει τη μέγιστη λειτουργικότητα και ωφέλεια για το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τους δημότες.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα αιτήματα αυτά θα τύχουν επεξεργασίας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, σε μια διαδικασία κατά την οποία ο Δήμος θα ασκήσει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να γίνουν δεκτά τα αιτήματά του.

Ροή ειδήσεων

Advertisement