Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελένη Γρίβα: «Με δυνατή φωνή για ισότητα»-

Αγωνίζονται, διεκδικούν, προσφέρουν…

Published

on

 

 

Μέρα με ηχηρούς συμβολισμούς η χθεσινή για τη γυναίκα που μάχεται κατέχοντας πολλαπλούς ρόλους να κερδίσει ισότιμη μεταχείριση στην κοινωνία. Οι κατακτήσεις πολλές στο πέρασμα των δεκαετιών, τα βήματα σημαντικά, όμως, οι ανισότητες των δύο φύλων και τα στερεότυπα δεν έχουν εκλείψει.

Γυναίκες της πρώτης γραμμής που μάχονται καθημερινά σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, δίνουν το στίγμα τους μιλώντας στην «Γ» για την 8η Μαρτίου και τι σηματοδοτεί αυτή η επέτειος.

Μέσα από την προσωπική τους δράση και τις θέσεις που κατέχουν επισημαίνουν την ανάγκη να αναγνωριστεί ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία ως ισότιμο μέλος της και αναδεικνύουν μέσα από το δικό τους πόστο πως η κοινωνία μας χωρίς την γυναικεία «σφραγίδα» δεν θα είχε κάνει τα σημαντικά άλματα…

Ελένη Γρίβα: «Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί την ανάγκη να καταδειχθεί ότι η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα πρέπει να μην μείνει μόνο στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη. Σήμερα, οι νέες γυναίκες επενδύουν στην επαγγελματική τους καταξίωση, ώστε να είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Καθημερινά στον επαγγελματικό στίβο καλούνται να αποδείξουν πως είναι ισότιμες με τους άνδρες, πως έχουν τα ίδια δικαιώματα. Στον χώρο της διασκέδασης η γυναίκα καλείται να αποδείξει ότι έχει ταλέντο και ότι δεν θα πρέπει να αξιολογείται από την εξωτερική της εμφάνιση. Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα υπάρχουν, αλλά είναι στο χέρι μας, όλων των γυναικών, να τα εξαλείψουμε και η ισότητα να εφαρμοστεί πλήρως» επισημαίνει η τραγουδίστρια Ελένη Γρίβα.

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης 

Ροή ειδήσεων

Advertisement