Τρίτη 5 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ελένη Γρίβα: «Με δυνατή φωνή για ισότητα»-

Αγωνίζονται, διεκδικούν, προσφέρουν…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Μέρα με ηχηρούς συμβολισμούς η χθεσινή για τη γυναίκα που μάχεται κατέχοντας πολλαπλούς ρόλους να κερδίσει ισότιμη μεταχείριση στην κοινωνία. Οι κατακτήσεις πολλές στο πέρασμα των δεκαετιών, τα βήματα σημαντικά, όμως, οι ανισότητες των δύο φύλων και τα στερεότυπα δεν έχουν εκλείψει.

Γυναίκες της πρώτης γραμμής που μάχονται καθημερινά σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, δίνουν το στίγμα τους μιλώντας στην «Γ» για την 8η Μαρτίου και τι σηματοδοτεί αυτή η επέτειος.

Μέσα από την προσωπική τους δράση και τις θέσεις που κατέχουν επισημαίνουν την ανάγκη να αναγνωριστεί ο πολύπλευρος ρόλος της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία ως ισότιμο μέλος της και αναδεικνύουν μέσα από το δικό τους πόστο πως η κοινωνία μας χωρίς την γυναικεία «σφραγίδα» δεν θα είχε κάνει τα σημαντικά άλματα…

Ελένη Γρίβα: «Η 8η Μαρτίου σηματοδοτεί την ανάγκη να καταδειχθεί ότι η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλλα πρέπει να μην μείνει μόνο στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη. Σήμερα, οι νέες γυναίκες επενδύουν στην επαγγελματική τους καταξίωση, ώστε να είναι οικονομικά ανεξάρτητες. Καθημερινά στον επαγγελματικό στίβο καλούνται να αποδείξουν πως είναι ισότιμες με τους άνδρες, πως έχουν τα ίδια δικαιώματα. Στον χώρο της διασκέδασης η γυναίκα καλείται να αποδείξει ότι έχει ταλέντο και ότι δεν θα πρέπει να αξιολογείται από την εξωτερική της εμφάνιση. Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα υπάρχουν, αλλά είναι στο χέρι μας, όλων των γυναικών, να τα εξαλείψουμε και η ισότητα να εφαρμοστεί πλήρως» επισημαίνει η τραγουδίστρια Ελένη Γρίβα.

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μεγάλη πυρκαγιά στο Καλαμάκι – Μάχη με τις φλόγες δίνει η Πυροσβεστική

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη μια φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (05.07.2022) στον Άραξο.

Η φωτιά ξέσπασε βόρεια από τον Άραξο, στην περιοχή Καλαμάκι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δυο ελικόπτερα.

Στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά δεν υπάρχουν σπίτια.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τοποθετήθηκε το SEATRAC στην Πλαζ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με γνώμονα μια προσβάσιμη πόλη για όλους, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) τοποθέτησε και φέτος στην παραλία της πλαζ στην Αγυιά το ηλεκτροκίνητο κάθισμα SEATRAC, για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα.

Το SEATRAC τοποθετείται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, προσφέροντας διέξοδο και διευκόλυνση σε πολλούς συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα, ενώ με τη βοήθεια της δημοτικής συμβούλου και υπεύθυνης, από το Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ για το Γραφείο ΑΜΕΑ, Ιουλίας Συροκώστα, εξασφαλίστηκαν οι θεσμικές προϋποθέσεις για την τοποθέτησή του SEATRACK.
Ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ, Θόδωρος Τουλγαρίδης, η Ιουλία Συροκώστα και η εργαζόμενη υπεύθυνη του Γραφείου ΑΜΕΑ του ΚΟΔΗΠ, Ελένη Μπούκλη, ήταν παρόντες σήμερα κατά τις εργασίες τοποθέτησης.

Όσοι δεν έχουν προμηθευτεί παλαιότερα το σχετικό τηλεχειριστήριο για την λειτουργία του SEATRACK, μπορούν να το δανείζονται από τον φύλακα στην είσοδο (φυλάκιο ) της Πλαζ.

Επίσης μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο ΑμεA (Αγορά Αργύρη – Αγ. Ανδρέου 12), όπου μπορούν να το δανειστούν υπογράφοντας μια αίτηση – δήλωση ευθύνης για την παράδοση – παραλαβή του τηλεχειριστηρίου ( υπάρχουν 7 διαθέσιμα τηλεχειριστήρια ).

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος είναι:
• Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
• Αντίγραφο Πιστοποιητικού Αναπηρίας
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο Γραφείο ΑΜεA: στο τηλέφωνο: 2610433210.

Όσοι θέλουν να προμηθευτούν το χειριστήριο των SEATRAC εντελώς δωρεάν (χρεώνονται μόνο τα έξοδα αποστολής) πρέπει να κάνουν τα εξής «βήματα»:
1. Επισκεφθούν τη σελίδα www.seatrac.gr, να επιλέξουν «εγγραφή» στη δωρεάν υπηρεσία ενημέρωσης για τα SEATRAC. Εγγράφονται εντελώς δωρεάν, μέσω της φόρμας, για να ενημερώνονται για την εγκατάσταση, συντήρηση και απεγκατάσταση των SEATRAC που τους ενδιαφέρουν. Λαμβάνουν sms ή και email δωρεάν.
2. Επιλέγουν το κουτάκι «θέλω χειριστήριο»
3. Συμπληρώνουν τα στοιχεία αποστολής. Σε 1-3 μέρες το χειριστήριο είναι στη διάθεσή τους.
4. Μπορούν επίσης να καλέσουν στο 2610876000 ώστε να περάσουν από το χώρο της ΤΟΒΕΑ (εταιρεία μηχανολογικών εφαρμογών επί της Π.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 289 στο ύψος των Αραχωβιτίκων) για να παραλάβουν το χειριστήριο, το οποίο είναι ίδιο για όλα τα SEATRAC.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Η ίδια κατάσταση στο μόλο της Αγίου Νικολάου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι αν και ο Δήμος «σφράγισε» πριν κάτι μήνες το πάρκινγκ των οχημάτων στο μόλο της Αγίου Νικολάου, οι οδηγοί βρήκαν τρόπο για να εισέρχονται.

Και δεν λέμε για το Σαββατοκύριακο, όπου ο χώρος ήταν «δεσμευμένος» για έκθεση, αλλά για τις άλλες ημέρες, όπου οι αλυσίδες γίνονται «θρύψαλα» από επιτήδειους και ο χώρος μετατρέπεται και πάλι σε χώρο στάθμευσης. Αναγνώστες της «Γ» σχολίασαν την εικόνα αυτή που μαρτυρά την νοοτροπία μας αλλά και την αδιαφορία του δήμου να αποκλείει, με ασφάλεια, το σημείο…

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα