Connect with us

Αθλητισμός

Μπάσκετ Εφήβων: Με το… δεξί ο Προμηθέας 75-52 την Ε.Σ. «Κάδμος» Θήβας

Published

on

Με το… δεξί μπήκε ο Προμηθέας στο 49ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπάσκετ Εφήβων, που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς στην αυλαία (1η αγωνιστική) του  Α’ ομίλου, νίκησε 75-52 την Ε.Σ. «Κάδμος» Θήβας.

Οι παίκτες του Ανδρέα Μελιγδή, μπήκαν δυνατά στο παρκέ και προηγήθηκαν με 11-2 (3’10”), όμως οι τυπικά φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντίδραση ισοφαρίζοντας σε 15-15 (7΄28΄΄) και αμέσως μετά πήραν διαφορά δύο πόντων (15-17), στη συνέχεια η πατρινή ομάδα ανέβασε «στροφές» και προηγήθηκε στο 16΄37΄΄(30-23) και έπειτα έφτασαν σε διψήφια διαφορά (38-27).

Έχοντας το επί μέρους σκορ 10-3 η διαφορά ανέβηκε στο +20 για τον Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο (50-30, 22΄54΄΄) η οποία και έμεινε καθ΄όλη τη διάρκεια της τρίτης και τέταρτης περιόδου με τον Προμηθέα να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 75-52. Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Μαρτινάκος, Tεφτίκης. Τα δεκάλεπτα: 19-17, 40-27, 60-42, 75-52.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Μελιγδής): Πλώτας 22, Ευστρατιάδης 2, Ράγκος 3, Χρυσανθόπουλος 2, Σοϊλεμετζίδης 2, Γεωργίου 8, Βασιλείου 2, Κουρέπης 5, Βάλμπεργκ 11, Γρύλλης 5(1), Καναβός 9, Καλλιακούδας 4.

ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΑΣ (Αναστασίου): Σκούμας, Θεοδώρου 2, Αναστασίου Δ., Ευαγγελίου Γιουρ., Μπόγρης 9 (2), Ευαγγελίου Γιουτ. 3 (1), Λυμπερίου, Αναστασίου Δ.Μ., Τούτουζας 20 (2), Μελετίου, Μπότσης 18.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανδρέας Μελίγδης (προπονητής Προμηθέα): «Ήταν πρεμιέρα. Πάντα οι πρεμιέρες έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πιστεύω ήμασταν συγκεντρωμένοι. Σε αρκετά πράγματα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερη προσήλωση. Παίξαμε με μία ομάδα η οποία είναι πάρα πολύ καλή, έχει πολύ καλές αρχές και αυτό μας ευχαριστεί όλους. Είναι πάρα πολύ καλός αντίπαλος. Εύχομαι υγεία και καλή συνέχεια».

Νίκος Βασιλείου (αθλητής Προμηθέα): «Είχαμε διαβάσει καλά την αντίπαλη ομάδα, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι θετικό για εμάς και προχωράμε παρακάτω με μια καλή αρχή στο τουρνουά».

Αποστόλης Αναστασίου (προπονητής Κάδμου): «Ξέραμε από την αρχή ότι είχαμε μια πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Προμηθέα. Νομίζω ότι κάναμε μια αρκετά καλή εμφάνιση, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και δείξαμε ότι δίκαια βρισκόμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδος».

Στέλιος Τούτουζας (αθλητής Κάδμου): «Στην αρχή ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί, ήμασταν και μπροστά στο σκορ. Πιστεύω δεν ελέγξαμε σωστά τα ριμπάουντ καθώς ο Προμηθέας έχει πολύ ψηλά παιδιά, εμείς είμαστε μια επαρχιακή πόλη και δεν έχουμε τέτοια σώματα. Το παλέψαμε. Έγιναν κάποια κρίσιμα λάθη, πήγε η διαφορά στους είκοσι και εκεί χάσαμε το παιχνίδι».

*Μετά από το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και από κοινού φώναξαν δυνατά αρχικά το όνομα της ηττημένης ομάδας και εν συνεχεία το όνομα της νικήτριας ομάδας. Η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ενταχθεί από την ΕΟΚ στο πλαίσιο καταπολέμησης της βίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement