Connect with us

Γυναίκα

Χρυσά κοσμήματα: Ξέρετε τα 6 κριτήρια για το τέλειο δώρο;

Published

on

Τα χρυσά κοσμήματα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά δώρα, που μπορεί να προσφέρει κανείς στα αγαπημένα του πρόσωπα. Κι ένας από τους λόγους είναι, ότι μπορούν να βρίθουν σε μηνύματα, που θέλετε να περάσετε με βάση το σχέδιο αλλά και τον πολύτιμο λίθο, που τα κοσμεί.

Χριστούγεννα, επέτειοι, γενέθλια, η γιορτή της Μητέρας, του Αγίου Βαλεντίνου ή χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, αποτελούν έναν όμορφο τρόπο να δείξετε την εκτίμησή σας προσφέροντας κάτι μικρό με μεγάλο νόημα. Το να βρούμε το κατάλληλο κόσμημα για τη φίλη, αδερφή, μητέρα απαιτεί σκέψη και προσπάθεια.

Όμως όταν κάνετε τη σωστή επιλογή, φαίνεται ότι γνωρίζετε το γούστο και το ίδιο το πρόσωπο, ενώ φανερώνει και ότι προσέχετε το στυλ της. Και αυτό το τελευταίο είναι το δύσκολο κομμάτι στην επιλογή κοσμημάτων. Αν νιώθετε, ότι θα θέλατε μια βοήθεια, συνεχίστε να διαβάζετε.

Χρυσά κοσμήματα: Οδηγός για να επιλέξετε το τέλειο δώρο

Πριν ξεκινήσετε με τον δέοντα ενθουσιασμό να ψωνίσετε χρυσά κοσμήματα, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

  1. Διαμάντια: Όσο περισσότερη λάμψη, τόσο το καλύτερο;

Όχι είναι η απάντηση ή για να το θέσουμε, όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος ελληνικός λαός: «Ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός!». Δε σημαίνει, ότι αν ένα κόσμημα είναι γεμάτο διαμάντια ή άλλους πολύτιμους λίθους, θα εντυπωσιάσετε την παραλήπτρια του κοσμήματος.

Ναι, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι, που εντυπωσιάζονται από τα ογκώδη και αστραφτερά κοσμήματα. Η ασφαλής επιλογή όμως είναι ένα λεπτό και διακριτικό κόσμημα. Άλλωστε η λάμψη των διαμαντιών είναι αρκετή για να γοητεύσει.

  1. Το καλύτερο κόσμημα δεν είναι απαραίτητα το ακριβότερο

Ένα κόσμημα με ρουμπίνια είναι κατά πολύ ακριβότερο συγκριτικά με κάποιο, που έχει αμέθυστο. Όμως μπορεί εκείνη για την οποία προορίζεται το δώρο να προτιμά τους μωβ λίθους από τους κόκκινους. Γι’ αυτό πριν επιλέξετε κάποιο κόσμημα, κάντε μια διερευνητική ερώτηση.

Μπορείτε να παρατηρήστε το στυλ της ή τις ενδυματολογικές της επιλογές. Εναλλακτικά ρωτήστε την ίδια ή κάποιο κοινό φιλικό πρόσωπο, ώστε να εκμαιεύσετε πληροφορίες για το αγαπημένο της χρώμα. Επίσης πάρτε ως παράδειγμα τον χρυσό 24 καρατίων. Είναι ακριβότερος και άρα ο καλύτερος. Σωστά; Εξαρτάται από τη χρήση θα σας πούμε. Ο χρυσός αυτής της ποιότητας είναι πιο μαλακός και άρα επιρρεπής σε φθορές. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, ότι δεν πρέπει να τον φορά κάποιος κάθε μέρα.

 

  1. Σμαράγδια: Ταιριάζουν σε όλες τις περιστάσεις;

Δεν ταιριάζουν όλα τα κοσμήματα για όλες τις περιστάσεις. Μπορεί το ζευγάρι σκουλαρίκια από σμαράγδια, που είδατε να είναι εκπληκτικό. Δε σημαίνει, ότι είναι κατάλληλο δώρο όμως για καθημερινή χρήση.

Αυτό με τη σειρά του μας φέρνει ξανά και στο παραπάνω επιχείρημα αναφορικά με την τιμή του δώρου. Μπορεί ένα κόσμημα για καθημερινή χρήση να μην είναι ακριβό. Αυτό δε σημαίνει, ότι δεν είναι ωραίο.

Αντίθετα μπορεί να κολακεύει εξαιρετικά την γυναίκα που το φορά. Αν μάλιστα ακολουθεί και τις τάσεις της μόδας, μπορεί να αποτελέσει ένα μοντέρνο αξεσουάρ, που θα αναδείξει όμορφα τις καθημερινές της εμφανίσεις.

  1. Η ποιότητα μετράει

Χωρίς ίχνος υπερβολής θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ότι αγοράζοντας ένα κόσμημα για μια αγαπημένη γυναίκα- όποια σχέση κι αν είναι αυτή- είναι μια επένδυση. Είναι μια επένδυση στην ίδια τη σχέση. Επομένως έχει σημασία η ποιότητα των υλικών, του σχεδίου, του μετάλλου ή του λίθου.

  1. Οι προτιμήσεις της σε πρώτο πλάνο

Αν θέλετε πραγματικά να λατρέψει το κόσμημα, που θα αγοράσετε, θα πρέπει να τη γνωρίζετε καλά. Μην επιλέξετε ένα δώρο με γνώμονα τις δικές σας προτιμήσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε την προσωπικότητά της και άρα τι την εκφράζει να φορά. Τι νιώθει σίγουρη να φορά; Όπως προείπαμε, το να πάρετε τη βοήθεια του κοινού είναι πάντα μια καλή ιδέα.

  1. Μεταχειρισμένα ρολόγια: Καλή ιδέα εάν…

Τα μεταχειρισμένα ρολόγια είναι μια καλή ιδέα για δώρο, εφόσον πρόκειται για κάποιο vintage κομμάτι. Εναλλακτικά ένα ρολόι διάσημου οίκου, του οποίου το στυλ και ύφος αγαπά είναι επίσης καλή ιδέα. Πολλοί οίκοι μόδας έχουν και ρολόγια, που μπορείτε να βρείτε και μεταχειρισμένα.

Όπως τονίσαμε και παραπάνω, έτσι κι εδώ προαπαιτούμενο είναι να γνωρίζετε καλά το άτομο, που θα προσφέρετε το δώρο. Αν αγαπά έναν οίκο μόδας και προσφέρετε ρολόι του οίκου αυτού, θα της δείξετε ότι την παρακολουθείτε και γνωρίζετε τι της αρέσει. Και αυτό είναι η συνταγή της επιτυχίας για κάθε δώρο που προσφέρουμε.

 

Image by Racool studio on Freepik

Ροή ειδήσεων

Advertisement