Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μαζική συμμετοχή στην απεργιακή πορεία για την Πρωτομαγιά (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τριήμερες εκδηλώσεις και δράσεις θα τιμήσει φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή  στις 10 το πρωί στην οδό Κολοκοτρώνη με ομιλίες, στην συνέχεια έγινε πορεία με πλήθος κόσμου ενώ ακολούθησε συναυλία στα Υψηλά Αλώνια.

Την Δευτέρα 2 Μαΐου, οπότε και έχει μεταφερθεί ο εορτασμός, στις 7:30 μ.μ., το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, το Συνδικάτο Ποτών – Τροφίμων Αχαΐας και η Επιτροπή Μεταναστών Εργατών Γης Νέας Μανωλάδας – Δυτικής Αχαΐας, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην Πλατεία της Νέας Μανωλάδας. Θα ακολουθήσει πολιτιστικό – καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΟΙΑ ΑΥΡΙΟ

Εξ άλλου, 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις  κατηγορίες  πλοίων, για  την  εργατική  Πρωτομαγιά,  με  έναρξη  την  00.01 ώρα  της  1ης  Μαΐου 2022,  ημέρα  Κυριακή και  λήξη την 24.00 ώρα  της  ίδιας  ημέρας, αποφάσισε η διοίκηση της ΠΝΟ, απευθύνοντας το δικό της μήνυμα για την εργατική Πρωτομαγιά.

THN TΡΙΤΗ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

Λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς οι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν αύριο και μεθαύριο. Η επόμενη έκδοση είναι την Τρίτη 3 Μάϊου 2022.

TA MHNYMATA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρεται πως «Είναι ανάγκη να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

-επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την

αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό,

-αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού

-κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς

λαϊκής κατανάλωσης,

-γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα

-διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και

τρόφιμα».

ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαϊας: «Η πολιτική , πέρα από συνθήματα και μεγάλα λόγια , πρέπει να δει πώς θα αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα των πραγματικών εργαζομένων. Η Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας χαιρετίζει την αύξηση του μισθού στον ιδιωτικό τομέα από σήμερα 1η Μαΐου ενώ το οκτάωρο , το πενθήμερο , οι 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα , είναι δικαιώματα κατοχυρωμένα εδώ και χρόνια σ’ όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι , όμως εξασφαλισμένη σε πολλές περιπτώσεις η τήρησή τους! Η κυβέρνηση αγωνίζεται ώστε οι εργασιακές σχέσεις να ρυθμιστούν και στην Ελλάδα με βάση αυτά που ισχύουν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει , άλλωστε, καμιά περιοχή στον πλανήτη με μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι’ αυτό , είναι προτεραιότητά μας μαζί με την ενθάρρυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ουσιαστικής προστασίας και διεύρυνσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Νέα δικαιώματα, περισσότερες επιλογές για τον εργαζόμενο , αποτελεσματικοί έλεγχοι για το σεβασμό των δικαιωμάτων του».

ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ:  Η   Εργατική Πρωτομαγιά ημέρα τιμής και διαχρονικό σύμβολο των αγώνων  του κόσμου της εργασίας  για αξιοπρεπή ζωή, για κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη και  δημοκρατία , 136 χρόνια μετά την ηρωική εξέγερση στο Σικάγο, φωτίζει σε μια ακόμα σκοτεινή συγκυρία το μοναδικό δρόμο για τους/τις εργαζόμενους/ες.  Το δρόμο της αλληλεγγύης και του αγώνα απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν τη μεγάλη πλειοψηφία στην ανέχεια και την απόγνωση, για να διασφαλίσουν τεράστια κέρδη σε μια ελάχιστη μειοψηφία. Απέναντι στις πολιτικές που γεννούν και αυξάνουν καθημερινά τις ακραίες ανισότητες, τον πόλεμο, την οικολογική καταστροφή.  Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Θα αγωνιστεί για το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς αμοιβές και  συνθήκες εργασίας, για  πραγματική στήριξη  των ανέργων και προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, για ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κοινωνικό κράτος. Για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους.  Για ειρήνη  δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ (ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ): « Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Είναι όμως και ημέρα αντίστασης απέναντι στις αντιεργατικές λογικές που κυριαρχούν στην Ευρώπη.

Η κρίση που δημιούργησε η πανδημία και επιτείνει σήμερα η ακρίβεια βασικών αγαθών  απειλεί δικαιώματα δεκαετιών.

Είναι ώρα να αντισταθούμε σε αυτές τις αντιλήψεις. Έχει έρθει η  ώρα να μιλήσουμε ξανά για τον αγώνα κατά της φτώχειας, για αξιοπρεπείς μισθούς  και όχι φιλοδωρήματα, για πλήρη απασχόληση, για ουσιαστικά δικαιώματα.

Για  μείωση της ανεργίας, επαναφορά της καθολικής εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, περαιτέρω αύξηση του κατώτερου μισθού και τον προσδιορισμό του  μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης.

Για επιστροφή των νέων στην Ελλάδα που τόσο τους έχουμε ανάγκη.

Για την πραγματική  ελπίδα, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ: «Η οργανωμένη εργατική τάξη κάτω από τις δικές της σημαίες, τις διεκδικήσεις και τους στόχους, θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων, θα βάλει τη σφραγίδα της ώστε να απαλλαγούμε οριστικά από τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και των πολέμων».

Ανακοινώσεις εκδόθηκαν επίσης από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αχαϊας, άλλους συλλόγους και σωματεία εργαζομένων, φορείς κ.α.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς»… ξαναχτύπησαν!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Συνέβη και αυτό… Επανήλθε η «Εθνική Επιτροπή Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών» και με εξώδικο προς τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου, γνωστοποιώντας ότι: α) Τίθενται άπαντες εκτός καθηκόντων και παύει κάθε αποζημίωση ή αποδοχή που λάμβαναν μέχρι τώρα, β) Απαγορεύεται οποιαδήποτε πρόσβαση και χρήση των περιουσιακών στοιχείων των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών» και γ) Οφείλουν άμεσα να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους!!! Απορείτε με όλα αυτά; Όσοι θυμούνται το προηγούμενο εξώδικο, με το οποίο οι ίδιοι  ζητούσαν την καταβολή 2 τρισεκατομμυρίων από τους 52 εκλεγμένους του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, ως οφειλή (πρόστιμο), γιατί προβαίνουν σε αποφάσεις ενώ οι ίδιοι (οι «Αυτόχθονες») έχουν αρνηθεί την εκπροσώπησή τους από το θεσμικό όργανο της Δυτικής Ελλάδας, καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται…  Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, που έκανε την εμφάνισή της κατά την περίοδο της πανδημίας ως αρνητές των εμβολίων, είχε μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης. Τι απέγινε άραγε αυτή η προσπάθεια;

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ ο Γιώργος Κολλιόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ισχυρή θα είναι η εκπροσώπηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, καθώς το μέλος του τοπικού συνδικαλιστικού οργάνου, Γιώργος Κολλιόπουλος εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος. Συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΕ, έχει ως εξής: Πρόεδρος: Γιώργος Καββαθάς (Σωμ. Αν. Αττικής) , Α΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κουράσης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κολλιόπουλος (Σωμ. Αχαΐας), Γεν. Γραμματέας: Ιωάννης Δαβερώνης (Σωμ. Εξοχικών Αττικής), Αν. Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Καραγεώργος (Σωμ. Λαμίας), Οικ. Επόπτης: Ανέστης Βαφειάδης (Σωμ. Κομοτηνής). Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ αλφαβητική σειρά: Αθανασιάδης Βασίλειος (Σωμ. Αρκαδίας), Γιατράς Αναστάσιος (Σωμ. Αχαίας), Κοτσαμπάς Σωτήριος (Σωμ. Σερρών), Ματθαιόπουλος Παναγιώτης (Σωμ. Αχαίας), Ναστούλης Κωνσταντίνος (Σωμ. Αγρινίου), Σακκής Κωνσταντίνος (Σωμ. Αχαίας), Τάτσης Χρήστος (Σωμ. Ιωαννίνων), Τσιακίρογλου Μαίρη (Σωμ. Ξάνθης), Φιλοκώστας Ιωάννης (Σωμ. Θεσσαλονίκης).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Ν. Σιαδήμας στη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

O Πατρινός Νίκος Σιαδήμας (φωτό) ορίστηκε ως Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώνεται πως το κόμμα της ΝΔ ανακοίνωσε χθες τους αναπληρωτές σε μια σειρά από Γραμματείες, ενώ όπως έγινε γνωστό, με νεότερες ανακοινώσεις θα οριστούν οι θεματικοί Τομεάρχες του κόμματος, καθώς και οι συντονιστές των Γραμματειών από τους αντίστοιχους επικεφαλής. Κινήσεις που προφανώς δείχνουν ότι το κόμμα της ΝΔ μπαίνει πλέον σε «διάταξη μάχης»…

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα