Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα ενδυναμώσουμε τα περιφερειακά νοσοκομεία» Δήλωσε χθες η Μίνα Γκάγκα από το Νοσοκομείο Αιγίου

Published

on

Την σημασία που διαδραματίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία στο δημόσιο σύστημα υγείας υπογράμμισε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, από το Γενικό Νοσοκομείο Αιγιάλειας κλείνοντας την διήμερη περιοδεία της στα νοσοκομεία της Ηπείρου.

Η κα Γκάγκα θέλησε να επισκεφθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αιγιάλειας δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας, που στοχεύει στην ενδυνάμωση των μικρών νοσηλευτικών μονάδων ενόψει του νέου χάρτη υγείας.
Κατά την αυτοψία στους χώρους του νοσοκομείου διαπίστωσε ζητήματα που χρήζουν χωροταξικής αλλαγής όπως του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (από το ισόγειο να μεταφερθούν στον πρώτο όροφο) και για το σκοπό αυτό ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δήλωσε πως θα ετοιμάσει άμεσα τεχνικό σχέδιο, το οποίο θα σταλλεί στο Υπουργείο προς έγκριση. Παράλληλα, ο κ. Καρβέλης ζήτησε από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας να μελετήσει και να εγκρίνει τον νέο οργανισμό του Νοσοκομείου που έχει ήδη σταλλεί στο Υπουργείο, το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή του και στην κάλυψη των αναγκών της περιοχής.
Ενημέρωσε επίσης για τα ημερήσια ιατρεία που λειτουργούν στο νοσοκομείο Αιγίου με γιατρούς ειδικοτήτων που μετακινούνται από άλλα νοσοκομεία, με την ίδια να δηλώνει πως θα πρέπει να επεκταθεί αυτό το μοντέλο καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες για την καλύτρη εξυπηρέτηση των ασθενών στον τόπο τους.
Τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αθανάσιος Γεωργάκης όσο και ο κ. Καρβέλης, οι οποίοι ξενάγησαν την κα Γκάγκα σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, εστίασαν στις προσπάθειες αναβάθμισης του ιδρύματος και της συνεχούς ενίσχυσης με προσωπικό. «Από τις 19 θέσεις γιατρών έχουμε φθάσει τις 32» είπε ο κ. Καρβέλης, ενώ τόνισε πως καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν οι ανάγκες του εφημεριακού προγράμματος με προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και με μετακινήσεις ειδικευμένων γιατρών από άλλα νοσοκομεία, αναγνωρίζοντας την στήριξη που προσφέρει το προσωπικό.,
Υπογράμμισε, επίσης, πως έχει αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Αιγίου τόσο με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement