Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

H ακρίβεια πλήττει την κοινωνία-Επαφές Παπανδρέου στην Πάτρα με εκπροσώπους οικονομικών φορέων και υπηρεσιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήγμα για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε την ακρίβεια στην ενέργεια κι όχι μόνο ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας, Γιώργος Παπανδρέου σε συναντήσεις που είχε χθες στην Πάτρα με εκπροσώπους οικονομικών φορέων και υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Γιώργο Παππά, τον Αντιπρόεδρο Στέλιο Τζιβγινίδη, τον Γραμματέα Κωνσταντίνο Καινούργιο, το μέλος της συνέλευσης αντιπροσώπων του ΟΕΕ και Γραμματέα της ΝΕ Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Μοίραλη, τον Πρόεδρο της Ένωσης λογιστών Φοροτεχνικών (ΕΛΦΕΕ), Αλέκο Μπογιάκη, και εκπροσώπους τραπεζικών υπαλλήλων, φοροτεχνικών και εφοριακών.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τα μέλη της Διοίκησης για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για την οικονομία, τα δημόσια οικονομικά, το ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια στην αγορά και ιδιαίτερο της ενέργειας, για την ανάπτυξη, τη βιώσιμη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, καθώς και για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τους Οικονομολόγους τους Φοροτεχνικούς και τους Εφοριακούς, όπως και για ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες και τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οικονομία, στο αναπτυξιακό ζήτημα της χώρας, αλλά και στην ακρίβεια στην αγορά, ιδιαίτερα της ενέργειας, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «η συνάντησή μου με τους επιστήμονες που διαδραματίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις οικονομικές εξελίξεις και το κυριότερο, έχουν άμεση και σχεδόν ζωτική σχέση με την οικονομία της χώρας, έχει σκοπό να υπογραμμίσει τέσσερα πολύ σημαντικά ζητήματα, που αφορούν τους Έλληνες και τη χώρα, και δυστυχώς, δεν έχουν την κυρίαρχη θέση που τους πρέπει στον δημόσιο διάλογο, παρά μόνο αποσπασματικά.
– Πρώτον, τη μεγάλη ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά και τσακίζει οικονομικά τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με αιχμή την πρωτόγνωρη κατάσταση στην αγορά της ενέργειας, που η κυβέρνηση αποδίδει στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι τερατώδεις αυξήσεις είχαν αρχίσει από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Και βεβαίως, ενώ όλοι, σκοπίμως ξεχνούν ότι χάσαμε τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για πράσινα άλογα. Μια δεκαετία, που θα είχε προχωρήσει πολύ η μετάβαση στις ΑΠΕ, η χώρα θα ήταν πιο αυτόνομη απέναντι στα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ενέργεια και οι Έλληνες θα πλήρωναν πολύ φτηνότερα την ενέργεια, ενώ θα ήταν και οι ίδιοι παραγωγοί.
– Δεύτερον, τη γενικότερη προβληματική εικόνα που επικρατεί στα δημόσια οικονομικά, με το χρέος να φτάνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου να θυμίζει τις δραματικές μέρες του 2009, και την ανάπτυξη να στηρίζεται σε πήλινα πόδια.
– Τρίτον, την απουσία ενός ολοκληρωμένου και συνεκτικού σχεδίου μετάβασης στο νέο βιώσιμο και πράσινο αναπτυξιακό πρότυπο και στην ψηφιακή εποχή.

 

– Και κάτι ακόμη, μαζί με αυτά τα τρία μείζονα ζητήματα, το τέταρτο εξίσου σημαντικό, αυτό της μη διαφανούς, αλλά και ανερμάτιστης διάθεσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης – κατά τις πελατειακές ανάγκες της κυβέρνησης.
Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις ότι, δεν θα υπάρχει πάντα η ΕΕ που θα δίνει χέρι βοηθείας, ούτε και θα μπορεί να σταθεί η χώρα στον διεθνή ανταγωνισμό, χωρίς θεσμική ανασυγκρότηση που θα απελευθερώνει τις υγιείς δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και θα διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για μια δημοκρατική και συμμετοχική βιώσιμη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Μια μετάβαση που δεν μπορεί να γίνει με υλικά και μέσα του παρελθόντος και χωρίς σχεδιασμό, κεντρικά και περιφερειακά».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Β. Μπεκίρης, Π. Κανελλόπουλος και Γ. Λαδόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μέρες Αυγούστου του 1965 και ο Βασίλης Μπεκίρης, θυμάται τις διεργασίες που γίνονταν για το νέο διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Παναγιώτη Κανελλόπουλου.

Ο πρώην υφυπουργός, εργάζονταν τότε στην Χαρτοποιία Λαδόπουλου και ο ιδιοκτήτης του, πρόβαλλε αντιρρήσεις για την μετακίνηση αυτή, καθώς θεωρούσε σημαντική την απώλεια του κ. Μπεκίρη, λόγω της καλής συνεργασίας που είχαν αναπτύξει.

Τελικά ο Π. Κανελλόπουλος, επικοινώνησε προσωπικά με τον Γ. Λαδόπουλο για την «αποδέσμευση» του Β. Μπεκίρη, προκειμένου να αναλάβει την διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» για την αποχώρηση, μετά από 6 μήνες, για να βρεθεί και να ενημερωθεί ο αντικαταστάτης του.

(Στη φωτό ο Β. Μπεκίρης με τον Π. Κανελλόπουλο, ενώ αριστερά διακρίνεται ο αείμνηστος Παύλος Μαρινάκης, παππούς του σημερινού γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ.).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ross Daly και Κέλλυ Θωμά στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Νέα μεγάλη συναυλία ετοιμάζει η «Πoλυφωνική» για το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής μουσικής, στον Αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, με τον διάσημο μουσικό- λυράρη, Ross Daly, την επίσης καταξιωμένη μουσικό στην λύρα, Κέλλυ Θωμά αλλά και την Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλιοδωρια» της «Πολυφωνικής» , με την διεύθυνση του Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Ο Ross Daly, γεννήθηκε στην Αγγλία από Ιρλανδούς γονείς, αλλάζοντας πολλούς τόπους διαμονής, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία με την παρότρυνση της μητέρας του, η οποία ήταν αρκετά φιλόμουση. Αρχικά με κλασική μουσική και με όργανα όπως πιάνο, βιολοντσέλο κι αργότερα κιθάρα, με την οποία είχε ασχοληθεί περισσότερο σαν έφηβος.

Σε νεαρή ηλικία θα αρχίσει ταξίδια σε διάφορες χώρες, από την ανατολική Μεσόγειο μέχρι και χώρες της Άπω Ανατολής. Σκοπός του ήταν η αναζήτηση και εμβάθυνση στις μουσικές παραδόσεις των τόπων αυτών. Το 1970 και 1972 επισκέφθηκε για μικρά διαστήματα την  Κρήτη  και το 1975 οπότε και αποφάσισε να μείνει στο νησί  όπου διδάχτηκε την κρητική λύρα από έναν σπουδαίο δάσκαλο και δεξιοτέχνη της εποχής, τον Κώστα Μουντάκη, διαγράφοντας έκτοτε μία διεθνή καριέρα στην παραδοσιακή μουσική, με δισκογραφία, συναυλίες, Πανεπιστημιακές διδαχές κ.α..

Η Κέλλυ Θωμά γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά.  Το 1995 ξεκίνησε να ασχολείται με τη λύρα με δάσκαλο τον Ross Daly. Από το 1998 ταξίδευσε με τον ίδιο και το συγκρότημα του «Λαβύρινθος» σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας, της Αμερικής και της Αυστραλίας. Μέσα από αυτή την εμπειρία, έχει συνεργαστεί με

καταξιωμένους μουσικούς διαφόρων παραδόσεων του κόσμου, γεγονός που έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου ήχου, που χαρακτηρίζει το παίξιμό της.

Τα εισιτήρια της συναυλίας [€ 10- γενική είσοδος], θα διατίθενται από την 1η Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της «Πολυφωνικής», Κορίνθου 280- Γούναρη, καθημερινά 10-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

To νέο εγχείρημα  για τα ράντζα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Ο σχεδιασμός, όπως μαθαίνουμε, θα αφορά αρχικά τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και ακολούθως θα επεκταθεί και στις άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αφορά ευρύτερη αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες, ενίσχυση των ΤΕΠ κ.α.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα