Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε την ΠΟΜΑΜεΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων υποδέχτηκαν εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου τον πρώην Πρωθυπουργό και Βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Γιώργο Α. Παπανδρέου και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας.

Στη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε διεξοδικά για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων:
 Η λήψη διακριτής μέριμνας στις επιδοτήσεις των ενεργειακών αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, με ειδική χαμηλή τιμή ρεύματος ανά κιλοβατώρα.
 Η αύξηση των επιδομάτων πρόνοιας και των πάσης φύσεως αναπηρικών
επιδομάτων.
 Η ενίσχυση της επιχορήγησης των φορέων (Ν.Π.Ι.Δ.) και ειδικότερα αυτών που λειτουργούν δομές ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων (Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας, Κέντρα Ημέρας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, Μονάδες Φροντίδας, Γηροκομεία κτλ.).
 Η Αξιοποίηση των χώρων του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών- Παράρτημα Πάτρας προς όφελος των ατόμων με κώφωση και η παραχώρηση αιθουσών στο
Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του εν όψει
της σχολικής χρονιάς.
 Η άμεση λύση στις χρόνιες ελλείψεις αίματος που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «Παναγιά η Βοήθεια», με αποτέλεσμα οι μεταγγίσεις να αναβάλλονται και να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των ατόμων με θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσο κ.α.

 Η στελέχωση της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρούς.
 Η δημιουργία Κέντρου Ημέρας παιδιών & εφήβων με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του εν λόγω πληθυσμού και των οικογενειών τους. Υλοποίηση παρεμβάσεων με στόχο τη μείωση φαινομένων εκφοβισμού (bullying) και ενδοοικογενειακής βίας.
 Η προώθηση σχεδίου υπέρ της δωρεάς οργάνων που εξαιτίας της πανδημίας έχει επιδεινώσει την έλλειψη οργάνων προς μεταμόσχευση.
Ο πρώην Πρωθυπουργός συζήτησε με τα παριστάμενα μέλη και εξέφρασε τη στήριξη του για την επίτευξη λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.
Την Ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Αντώνης Χαροκόπος, ο Αντιπρόεδρος Α’,
Ανδρέας Λίβανος, ο Ταμίας, Μάκης Παπαστεφανάτος, η Αν. Ταμία, Χριστίνα Μπίκου και
το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, Φένια Χόρμπα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ, κ. Θωμάς
Γκορίλας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας, κ.
Αλέξανδρος Αλεξανδρόπουλος.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ – ΒΙΝΤΕΟ: “Ντου” συμβασιούχων στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόθεση συμβασιούχων της Κοινωφελούς να διεκδικήσουν την επαναφορά τους στο Δήμο Πατρέων προσφεύγοντας, αυτή τη φορά, στο δικαστήριο Λασιθίου Κρήτης συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων κατόπιν εισήγησης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην αίθουσα της συνεδρίασης, έκαναν «ντου» και εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονταν για τη στάση της δημοτικής αρχής.

«Δεν μπορούμε άλλο, έχουν κλονιστεί τα νεύρα μας, ποιος μας έστειλε στους δικηγόρους», φώναζε ένας από τους εργαζόμενους, ενώ η προεδρεύουσα, Κατερίνα Σολωμού, προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λακωνία: Συγγενής της 13χρονης ο βιαστής και πατέρας του παιδιού της – Πώς οι δάσκαλοί της αποκάλυψαν τη φρίκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η υπόθεση φρίκης με θύμα ένα 13χρονο κορίτσι στη Λακωνία, το οποίο κακοποιήθηκε και γέννησε το παιδί του βιαστή της άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η ανήλικη κίνησε τις υποψίες στο σχολικό της περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δάσκαλοι κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει με τη 13χρονη και σε συννενόηση με τον διευθυντή του σχολείου, το 13χρονο κορίτσι υποβλήθηκε σε αιματολογικές εξετάσεις στο πλαίσιο δήθεν προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλα τα παιδιά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η προχωρημένη εγκυμοσύνη της.

Σύμφωνα με τον «Λακωνικό Τύπο» ο εν λόγω γιατρός συνέταξε και απέστειλε αναφορά συνοδευόμενη από τα αποτελέσματα των εξετάσεων στον Εισαγγελέα Γυθείου γνωστοποιώντας την κατάσταση της 13χρονης. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, με τη 13χρονη να απομακρύνεται από το οικογενειακό της περιβάλλον και να μεταφέρεται σε μαιευτήριο στην Αθήνα καθώς η κατάστασή της λόγω της ηλικίας της ήταν κρίσιμη.

Η ανήλικη ανήκει σε οικογένεια Ελλήνων, η οποία απαρριθμεί έξι παιδιά όπου σύμφωνα με μαρτυρίες ζούσαν παραμελημένα ενώ κάτοικοι της περιοχής βοηθούσαν την οικογένεια με είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα. Ο πατέρας της οικογένειας είναι στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Μετά τον τοκετό του 13χρονου κοριτσιού, ξεκίνησε από τις αρμόδιες αρχές η διαδικασία αναδοχής-υιοθεσίας του βρέφους ενώ αναμένεται το επίσημο πόρισμα σχετικά με την πατρότητα του βρέφους.

Η 13χρονη φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο με αποτέλεσμα να μείνει έγκυος. Μάλιστα, το κορίτσι φέρεται να κακοποιήθηκε και μετά τον τοκετό από έτερο συγγενικό της πρόσωπο το οποίο την φιλοξενούσε στην Αθήνα.

Ωστόσο στην πρώτη της κατάθεση, η 13χρονη υπέδειξε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι φέρεται να τη βίαζαν, χωρίς να αναφέρει τους βιασμούς από συγγενικά της πρόσωπα. Και οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν. Παραδέχθηκαν τη συνεύρεση με την 13χρονη, αρνούμενοι ωστόσο την κατηγορία του βιασμού, σημειώνοντας ότι έγινε με τη θέλησή της.

Σε κατάθεση που ακολούθησε τον Φεβρουάριο του 2023, η ανήλικη υπέδειξε και τον ένα από τους δύο συγγενείς, ο οποίος φέρεται να τη βίασε και φέρεται να είναι και ο πατέρας του παιδιού της. Όπως αποκαλύπτεται, ο συγγενής της ανήλικης φέρεται να χρησιμοποιούσε ουσίες προκειμένου να προχωρήσει στις φρικιαστικές πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος κρατείται σε φυλακές για άλλο όμως αδίκημα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Νέος μετεωρολογικός σταθμός στην περιοχή – ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγραψε ο μετεωρολόγος Νικόλας Σερέτης: Νέος μετεωρολογικός σταθμός εγκαταστάθηκε στον οικισμό Πουρναρόκαστρο Αχαΐας, στις δυτικές πλαγιές του Παναχαϊκού όρους σε υψόμετρο 650-700 μέτρων, σε μια περιοχή με ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον.
Ο σταθμός έχει ενταχθεί στο δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και οι καιρικές συνθήκες της περιοχής αποτυπώνονται σε πραγματικό χρόνο στην παρακάτω ιστοσελίδα:
Θερμά ευχαριστώ στους θεόδωρο Αλεξόπουλο και Νικολιτσα Αλεξοπούλου αλλά και στον Χρήστο Γεωργόπουλο Ντινόπουλος για την ιδιαίτερα πολύτιμη συνδρομή που είχε ο καθένας με τον τρόπο του σ’ αυτό το εγχείρημα!
*Εις μνήμην του παππού μου Γεωργίου Παν. Σουγλέρη, ο οποίος υπηρέτησε ανιδιοτελώς την τοπική κοινότητα Ελικίστρας, στην οποία ανήκει και ο εν λόγω οικισμός, από το πόστο του Γραμματέα επί σειρά δεκαετιών.

 

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα