Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Netflix: Η αληθινή ιστορία της μητέρας, μέλος αίρεσης, που κατηγορείται για τον φόνο των παιδιών της

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο κόσμος των ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων έχει δει μερικές ακατανόητα φρικιαστικές ιστορίες τον τελευταίο καιρό, αλλά η νεότερη σειρά του Netflix, Sins Of Our Mother, είναι ιδιαίτερα ανατριχιαστική. Εξετάζει την υπόθεση μιας μητέρας, της Λόρι Βάλοου, η οποία προφανώς υπέστη πλύση εγκεφάλου από έναν ηγέτη αίρεσης και κατηγορείται για τη δολοφονία δύο παιδιών της.

Πρόκειται για μια δικαστική υπόθεση που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και όπως είναι λογικό έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον. Η σκηνοθέτις Σκάι Μπόργκμαν, η οποία έχει βρεθεί πρόσφατα πίσω από δύο άλλες μεγάλες ιστορίες πραγματικών εγκλημάτων για την striming πλατφόρμα, το Girl In The Picture και το I Just Killed My Dad, αναλαμβάνει και πάλι το ρεπορτάζ σε αυτό το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων, το οποίο αφηγείται την ιστορία κυρίως μέσα από τον φακό του επιζώντος γιου της Βάλου, τον Κόλμπι.

Ποια είναι η Λόρι Βάλοου;
Η Βάλοου, κατά κόσμον Λόρι Κοξ, μεγάλωσε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια και παντρεύτηκε δύο φορές όσο ήταν αρκετά νέα. Στον δεύτερο γάμο της με τον Γουίλιαμ Λαγκιόγια, απέκτησε έναν γιο – τον Κόλμπι, ο οποίος μιλά, μέσω συνεντεύξεων, σε όλο το ντοκιμαντέρ – το 1996, αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα.

Στη συνέχεια, το 2001, η Βάλοου παντρεύτηκε τον Τζόζεφ Άντονι Ράιαν Τζούνιορ, ο οποίος υιοθέτησε τον Κόλμπι ως δικό του γιο. Η Βάλοου και ο Ράιαν γέννησαν την κόρη τους, Τίλι, το 2002. Χώρισαν το 2005, και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον Τσαρλς Βάλοου, όπου μαζί υιοθέτησαν τον ανιψιό του Τζέι Τζέι Βάλοου.

Μέχρι αυτό το σημείο, η Λόρι θεωρούνταν μια τέλεια μαμά, και υπάρχουν πλάνα της στο ντοκιμαντέρ που λέει: «Το να είμαι καλή μαμά και καλή σύζυγος είναι πολύ σημαντικό για μένα». Ο γιος της Κόλμπι προσθέτει: «Είχαμε μια υπέροχη οικογένεια πριν συμβεί αυτό».

Μέχρι που εμφανίστηκε ο Τσαντ Ντέιμπελ
Το 2015, ο Βάλοου άρχισε να διαβάζει λογοτεχνία που είχε εκδώσει ο θρησκευτικός ιεροκήρυκας Τσαντ Ντέιμπελ, ο οποίος πίστευε ότι η αποκάλυψη ερχόταν και ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να διαβαθμιστούν από το φως στο σκοτάδι. Τα σκοτεινά άτομα ήταν δαιμονισμένα από τον διάβολο, ενώ εκείνοι που ήταν φωτεινοί ήταν οπαδοί του Ιησού Χριστού.

Το ζευγάρι συναντήθηκε για πρώτη φορά το 2018 σε μια εκδήλωση «προετοιμασίας» στην Αριζόνα, όπου η Ντέιμπελ είπε στη Βάλοου ότι ήταν παντρεμένοι σε προηγούμενες επτά ζωές. Λίγους μήνες αργότερα, το 2019, απομακρύνθηκε από την οικογένειά της και σύμφωνα με τους παππούδες της «απλά εξαφανίστηκε». Για 58 ημέρες είχε εξαφανιστεί εντελώς.

Σε αυτό το σημείο, τον Φεβρουάριο του 2019, ο Τσαρλς Βάλοου κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ισχυρίστηκε ότι η Λόρι είχε απειλήσει να τον δολοφονήσει και είχε πάρει 35.000 δολάρια από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Κατέθεσε αίτηση για έκδοση αγωγής προστασίας κατά της Λόρι λόγω «πραγματικού φόβου για τη ζωή του».

Ο φόβος αυτός δεν ήταν αβάσιμος, καθώς πέντε μήνες αργότερα, ο Τσαρλς δολοφονήθηκε από τον αδελφό της Λόρι, τον Άλεξ Κοξ. Ο Κοξ ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτοάμυνα αφού ο Τσαρλς τον χτύπησε με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η αστυνομία δεν ασχολήθηκε περαιτέρω με το θέμα.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η Λόρι Βάλοου είπε στο σχολείο του υιοθετημένου της γιου, Τζέι Τζέι, ότι θα τον αποσύρει για κατ’ οίκον εκπαίδευση και δεν τον είδε κανείς ξανά από τις 23 Σεπτεμβρίου και μετά. Η Τίλι εθεάθη για τελευταία φορά δημόσια στις 8 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, τον Οκτώβριο, η σύζυγος του Ντέιμπελ, η Τάμι, πέθανε κάτω από εξαιρετικά ύποπτες συνθήκες. Δέκα ημέρες αφότου τηλεφώνησε στην αστυνομία και τους είπε ότι ένας μασκοφόρος εισβολέας προσπάθησε να την πυροβολήσει, πέθανε από «φυσικά αίτια», σύμφωνα με τον Ντέιμπελ. Τότε δεν διενεργήθηκε αυτοψία ή νεκροψία, αλλά το πτώμα της εκταφιάστηκε αργότερα και διενεργήθηκε έρευνα. Τα αποτελέσματα δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα, αλλά η υπόθεση άνοιξε ξανά.

Δύο εβδομάδες αργότερα, η Βάλοου και ο Ντέιμπελ κατέφυγαν στη Χαβάη και παντρεύτηκαν, χωρίς την παρουσία του Τζέι Τζέι ή της Τίλι. Επιστρέφοντας στο Ρέξμπουργκ, η αστυνομία κλήθηκε να κάνει έναν έλεγχο για τη ζωή του, όταν η γιαγιά του Τζέι Τζέι ειδοποίησε ότι είχε να τον δει εβδομάδες. Η Λόρι είπε στην αστυνομία ότι βρισκόταν με την οικογένειά του στην Αριζόνα και με τη βοήθεια του αδελφού της, μάζεψε τα υπάρχοντά της και έφυγε την επόμενη μέρα, με το FBI να αναλαμβάνει την υπόθεσή τους.

Για τους επόμενους τρεις μήνες, ξέφευγαν από τις αρχές, μέχρι που ερευνήθηκε μια αποθήκη στο Ρέξμπουργκ που ανήκε στη Λόρι Βάλοου. Σε αυτήν βρέθηκαν τα ρούχα των παιδιών, ποδήλατα και φωτογραφίες. Βίντεο έδειξε επίσης τη Βάλοου και τον αδελφό της να μετακινούν αντικείμενα μέσα και έξω από το ντουλάπι πριν διαφύγουν. Η Βάλοου και ο Ντέιμπελ συνελήφθησαν στις 20 Φεβρουαρίου 2020 και τον Ιούνιο του 2020, σε έρευνα στο σπίτι του δεύτερου βρέθηκαν ανθρώπινα λείψανα θαμμένα σε νεκροταφείο κατοικίδιων ζώων, τα οποία αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ήταν των Τζέι Τζέι και Tίλι.

Πού βρίσκεται τώρα η υπόθεση;
Τον Μάρτιο του 2021, το σκοτεινό ζεύγος κατηγορήθηκε για τους φόνους της Ταμάρα, της Tίλι και του Τζέι Τζέι. Τον Ιούνιο του 2021, η Λόρι Βάλοου κατηγορήθηκε από το δικαστήριο της Αριζόνα για συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του συζύγου της Τσαρλς. Η ίδια η Βάλοου είχε προηγουμένως κηρυχθεί ανίκανη να δικαστεί λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, αλλά από τον Απρίλιο του 2022 έχει κηρυχθεί ικανή. Τόσο αυτή όσο και Ντέιμπελ δήλωσαν αθώοι και οι υποθέσεις τους θα εκδικαστούν μαζί τον Ιανουάριο του 2023.

Τι λέει ο σκηνοθέτης για τη σειρά ντοκιμαντέρ;
Σε συνέντευξή του στο E! Δήλωσε: «Η Λόρι Βάλοου έχει πολλά πρόσωπα. Αυτό της μητέρας, της αδελφής, της συζύγου… και της ψεύτρας. Δεν ξέρω αν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς παρακίνησε τη Λόρι να διαπράξει τέτοια ανείπωτα εγκλήματα. Αλλά για να διατυπώσουμε οποιαδήποτε απάντηση πρέπει να δούμε τη Λόρι μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που την ήξεραν καλύτερα».

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement