Connect with us

Lifestyle

Αλήθεια ή ψέμα τελικά η ανάρτηση «είμαι γκέι» του Ίκερ Κασίγιας;

Published

on

Είναι γεγονός ότι η αποκάλυψη ότι κάποιος αθλητής είναι gay προκαλεί σάλο, δείχνοντας ότι κάποια αναχρονιστικά στερεότυπα παραμένουν βαθιά ριζωμένα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Αυτά τα ήρεμα νερά της «αρρενωπότητας» των ανδρικών αθλημάτων, ήρθε να ταράξει ο παλαίμαχος Ισπανός τερματοφύλακας Ίκερ Κασίγιας, με μόλις έξι λέξεις.

Ο πρώην τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πόρτο προχώρησε σε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία έγραφε: «Ελπίζω να με σεβαστείτε: Είμαι γκέι. #Καλή Κυριακή», έγραψε.

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα μηνύματα να είναι ασταμάτητα, αν και το tweet δεν διαγράφηκε έπειτα από περίπου μία ώρα.

Αναζητούν το «λόγο» της ανάρτησης

Μετά τον αρχικό «πανικό» και μετά τη διαγραφή του μηνύματος, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναζητούν το σκοπό πίσω από την ανάρτηση του Ισπανού παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, η οποία ωστόσο ανέβηκε μόνο στο Twitter και όχι στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ισπανού παλαίμαχου γκολκίπερ.

Σύμφωνα με τη Marca, οι λόγοι μπορεί να είναι τρεις: να είναι αληθές το μήνυμα του Ίκερ Κασίγιας, να πρόκειται για αστείο ή να ήθελε ο παλαίμαχος άσος να συμβάλει σε κάποια καμπάνια ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, αν ήταν αλήθεια το tweet του Ίκερ Κασίγιας τότε δεν εξηγείται η διαγραφή του, περίπου μετά από μια ώρα.

Παράλληλα, τονίζουν και το πρώτο σχόλιο στην ανάρτηση του Κασίγιας στο Twitter, που ήταν από τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Ισπανίας, Κάρλες Πουγιόλ, ο οποίος έγραψε: «Ήρθε η ώρα να πούμε την ιστορία μας, Ίκερ».

Η αναφορά αυτή του πρώην αρχηγού της Μπαρτσελόνα, πυροδότησε τα σενάρια ότι πρόκειται για «πλάκα» και μια πιθανή αντίδραση του Κασίγιας στη νέα τάση των ισπανικών σκανδαλοθηρικών μέσων, που του χρεώνουν συνεχώς νέες συντρόφους, μετά το διαζύγιο με τη Σάρα Καρμπονέρο.

Μάλιστα, μια από τις σχέσεις που χρέωσαν στον Ίκερ Κασίγιας ήταν και η Σακίρα, η οποία χώρισε πρόσφατα με τον Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement