Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πηνειού: Έκτακτο ΔΣ για δημοσίευμα που παρουσιάζει τον Γ. Σισίνη ως παιδεραστή

Published

on

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πηνειού συγκαλεί τις αμέσως επόμενες ημέρες ο πρόεδρός του κ. Σπύρος Βασιλείου με θέμα την ανάρτηση δημοσιεύματος στο facebook με τον τίτλο:

«Η ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΙΣΙΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΓΚΟΥΡΑ…!

Σ΄ αυτούς σήμερα φτιάχνουμε προτομές, απαγγέλουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους έχουμε ως υπόδειγμα Ελλήνων…!»

Στην προσωπική του σελίδα στο f/b ο κ. Σπύρος Βασιλείου αναφέρει:

«Η Ιστορία γράφεται!!

Η τοποθέτηση του π Π τ Δ κ Προκοπή Παυλόπουλου είναι η κορυφαία θέση του Κράτους για τόν πρόεδρο της Γ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος και την προσφορά τού στον Αγώνα τού Έθνους .

Το Σύνταγμα αυτό φέρει, σε αξιοπρόσεκτο βαθμό, την «σφραγίδα» του Γεωργίου Σισίνη σε ό,τι αφορά τα κοινοβουλευτικά του χαρακτηριστικά. Και μάλιστα χαρακτηριστικά, τα οποία ανάγουν την τότε Βουλή ως «θεσμικό αντίβαρο» στις εξουσίες του Κυβερνήτη, που προέβλεπε το Σύνταγμα της Τροιζήνας. Επιπλέον, ο Γεώργιος Σισίνης διακρίθηκε για την προσπάθειά του να διασφαλίσει την ενότητα των Ελλήνων, σε μιαν εποχή όπου οι διχασμοί έθεταν σε κίνδυνο την πορεία της Εθνεγερσίας προς την ευόδωσή της.

Το πνεύμα Εθνικής Ενότητας του Γεωργίου Σισίνη προκύπτει σαφώς και μέσ’ από το κείμενο της εμβληματικής Προκήρυξης, την οποία συνέταξε και υπέγραψε ο ίδιος, ως Πρόεδρος της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Ερμιόνη, την 11η Φεβρουαρίου 1827. Πέραν των άλλων, από το κείμενο της εν λόγω Προκήρυξης προκύπτει σαφής επιρροή των «Ηθικών Νικομαχείων» και των «Πολιτικών» του Αριστοτέλους, γεγονός ενδεικτικό της παιδείας του Γεωργίου Σισίνη, στην οποία έγινε αναφορά προηγουμένως.

Υ .Γ Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειου θά φέρω ως θέμα την δημοσίευση εναντίον του Γεωργίου Σισίνη.»

Ροή ειδήσεων

Advertisement