Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πηνειού: Ισχυρό πλήγμα από τον καύσωνα στους αγρότες

Published

on

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι αγρότες του δήμου Πηνειού εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα και ειδικά το διάστημα από 22 έως και 24 Ιουλίου 2023 με κορύφωση την 23η Ιουλίου όπου επικράτησαν ακραίες θερμοκρασίες. Αγροτικές καλλιέργειες που βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής, όπως το καρπούζι, το πεπόνι, η τομάτα (βιομηχανική και επιτραπέζια), η μελιτζάνα, η πιπεριά και γενικά οπωροκηπευτικά ή στη φάση της καρποφορίας όπως η ελιά, εκτέθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οδηγώντας σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Ο δήμος Πηνειού έκανε τη σχετική αναγγελία στη σελίδα του ΕΛΓΑ, ενώ ο δήμαρχος, Ανδρέας Μαρίνος ανέφερε ότι: «Είμαστε διαρκώς στο πλευρό των αγροτών μας. Η κλιματική αλλαγή προκαλεί αλυσιδωτές καταστροφές και ο πρωτογενής τομέας δοκιμάζεται σκληρά. Απευθύνουμε έκκληση προς τον ΕΛΓΑ να επισπεύσει, τις διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των παραγωγών, ώστε να καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν».

Δήμος Πηνειού: Ισχυρό πλήγμα από τον καύσωνα στους αγρότες

Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη όσοι παραγωγοί του δήμου Πηνειού έχουν υποστεί ζημιά από τις υψηλές θερμοκρασίες στη φυτική παραγωγή, καλούνται να ενημερώσουν άμεσα τους κατά τόπους αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement