Connect with us

Αθλητισμός

Basket League: Ο Απόλλων αναμετράται με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο

Published

on

Ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι δίνει αύριο Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 (16:00, ΕΡΤ3) ο Απόλλων φιλοξενούμενος του ιστορικού Άρη, στο Nick Galis Hall ή αν προτιμάτε στο Αλεξάνδρειο στην αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League.

Όμως παρά τις όποιες δυσκολίες έχει η εν λόγω αναμέτρηση, η μελανόλευκη ομάδα θα κοιτάξει τον «Αυτοκράτορα» στα… μάτια, μήπως και επιτύχει την μεγάλη έκπληξη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά όλα γίνονται εάν υπάρχει πίστη και θέληση.

Ν. ΒΕΤΟΥΛΑΣ: «Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του προπονητή του Απόλλωνα Νίκου Βετούλα, ο οποίος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ για τον αγώνα με τον Άρη δήλωσε: «Το παιχνίδι με τον Άρη είναι ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Θα παίξουμε με μια ομάδα που έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Άρης παίζει με ενέργεια και αθλητικότητα και είναι στοιχεία που πρέπει να αντεπεξέλθουμε εφόσον θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για νίκη».

Η αποστολή του Απόλλωνα αναχώρησε για τη συμπρωτεύουσα η οποία αποτελείται από τους εξής παίκτες: Ομάρ Καλχούν, Νικ Γκρίφιν, Αντόνιο Ντέιβις, Ράιν Τέιλορ, Ιμπραήμ Σιλά, Σαματζέι Τζόουνς, Γιώργο Μπόγρη, Ζώη Καράμπελα, Σαράντη Μαστρογιαννόπουλο, Τηλέμαχο Βησσαρίου, Γιώργο Κογιώνη και Κώστα Αθανασόπουλο.

ΑΠΟ ΤΟ 1971 ΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Από το 1971 άρχισε να γράφεται η ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων και από τότε συναντήθηκαν συνολικά 67 φορές για το Πρωτάθλημα, με τον Άρη να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα αφού κυριαρχεί τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Ειδικότερα στα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης, ο Απόλλων σημείωσε μόνο μία νίκη και σε αυτήν μάλιστα χρειάστηκε την παράταση για να τα καταφέρει. Πιο συγκεκριμένα: Α’ Εθνική (Από το 1963-64): Άρης – Απόλλων Πάτρας 56-11. Basket League (Από το 1992-93): Άρης – Απόλλων Πάτρας 27-10. Η μοναδική νίκη του Απόλλωνα στις 34 φορές που επισκέφτηκε τον Άρη ήταν εκείνη της περιόδου 2013-14, έχοντας και τότε στον πάγκο του τον Νίκο Βετούλα κι είχε επικρατήσει με 75-67 στην παράταση.

Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΑ ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ

Ο Ζώης Καράμπελας απέχει τρία κλεψίματα από τα 50 στην Basket League, ενώ είχε 3+ ασίστ στα τέσσερα παιχνίδια του Απόλλωνα στην Basket League και το συνολικό σερί του έφτασε τα 12 ματς κανονικής περιόδου. Ο Έι Τζέι Ντέιβις είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν 20+ κερδισμένα φάουλ. Με 23 κατατάσσεται στην 3η θέση της λίστας. Εκτελώντας με 71,43% ο Γιώργος Μπόγρης μοιράζεται με τον Άλεκ Πίτερς του Ολυμπιακού την 3η θέση της λίστας των πιο εύστοχων παικτών στα δίποντα. Η μοναδική νίκη του Απόλλωνα που σημειώθηκε επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό, ήταν μία από τις πέντε που πέτυχαν ομάδες με χειρότερο ranking από τον αντίπαλο τους. Η μελανόλευκη ομάδα έχει το αρνητικό ρεκόρ επιθετικών ριμπάουντ των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών, καθώς είχε μείνει στα δύο στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

ΣΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΜΗΤΡΟΥ-ΛΟΝΓΚ

Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Τζος Χάγκινς και κατ’ επέκταση αυτή του Άρη, μιας και ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη θλάση, η οποία θα τον κρατήσει μακριά από το παρκέ για διάστημα έξι εβδομάδων. Ως εκ τούτου, η ομάδα της Θεσσαλονίκης βγήκε στην αγορά και βρήκε τον αντικαταστάτη του Χάγκινς στο πρόσωπο του τέως παίκτη του Απόλλωνα Ελάιτζα Μήτρου-Λονγκ (1996, 1.95).

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ

Οι Κάρδαρης, Τζιοπάνος και Μηλαπίδης θα διευθύνουν την αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League. Κομισάριος θα είναι ο Δροσόπουλος.

ΤΑΣΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement