Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεχίζεται η αυξημένη επιτήρηση και στην Αχαΐα-Συλλήψεις για το «μπλόκο» στην Αθηνών – Πατρών

Published

on

«Οι αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών» διαμηνύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τα προχθεσινά επεισόδια στην ν εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Οι Ρομά διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου ομοφύλου τους. έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές στη
με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος στο ύψος στο Ζευγολατιό και να δημιουργηθούν ουρές οχημάτων.
Στην Πάτρα και την Αχαΐα επικρατούσε ηρεμία, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και ετοιμότητα για να επέμβουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί αντίστοιχη ένταση.
Άλλωστε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει ρητή εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για να αποτραπούν αποκλεισμοί της κυκλοφορίας όπως συνέβη προχθές στην Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Ζευγολατιού.
Αμέσως, άλλωστε επενέβη η ΕΛ.ΑΣ. με στοχευμένη δράση στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου όπου έγιναν πέντε προσαγωγές Ρομά ως υπεύθυνοι για τα επεισόδια στην περιοχή.
Οι τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, των επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία, της παρακώλυσης συγκοινωνιών, των φθορών ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν και δύο οχήματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι συλληφθέντες, είχαν ανάψει το βράδυ της Παρασκευής φωτιές στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Πατρών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, στα οποία επιπλέον έριξαν πέτρες προκαλώντας φθορές τόσο σε αυτά όσο και στο οδόστρωμα.
Την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και λοιπών συμμετεχόντων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement