Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Όχι στις ανεμογεννήτριες στο Πλατάνι Συνάντηση με την Αποκεντρωμένη είχε η Επιτροπή Αγώνα της Δ.Ε. Ρίου

Published

on

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πλατάνι και τα γύρω χωριά της Δημοτικής Ενότητας Ρίου, συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Δημήτρη Κατσαρό, απαιτώντας να μη δοθεί άδεια από την Αποκεντρωμένη για εγκατάσταση ανεμογεννητριών, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στη συνάντηση ήταν παρούσα η Δημοτική Αρχή, που στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Μελά και του Αντιδημάρχου Βαγγέλη Κατσακούλη, καθώς και οι Πρόεδροι των γειτονικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων τόνισαν για μια ακόμα φορά –όπως έκαναν και στην προ μηνών συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας- ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος στην περιοχή τους καθώς οι ανεμογεννήτριες θα απέχουν μόλις 1.200 μέτρα από το Πλατάνι, θα είναι δηλαδή μέσα στις αυλές των σπιτιών τους.

Ο κ. Κατσαρός από την πλευρά του, απάντησε ότι βλέπει θετικά το αίτημα των κατοίκων και αντίστοιχα θα το αντιμετωπίσει και η Αποκεντρωμένη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement