Connect with us

Ελλάδα

Κεραμέως για αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τίποτα δεν βελτιώνεται αν δεν αξιολογείται πρώτα

Published

on

Η κυβέρνηση πιστεύει πολύ στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε η κα Κεραμέως, από 62 που παρέλαβε η Κυβέρνηση έχουν φτάσει στα 138. Μάλιστα, σύμφωνα με την Υπουργό, περιοχές που δεν είχαν ποτέ όπως η Χίος η Καστοριά και Ιεράπετρα απέκτησαν πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Οπως εξήγησε η υπουργός, τα πρότυπα σχολεία είναι σχολεία αριστείας με απαιτητικές εξετάσεις ενώ στα πειραματικά δοκιμάζονται νέες εκπαιδευτικοί μέθοδοι. «Είναι σαν εκπαιδευτικά εργαστήρια όπου θέλεις ένα ευρύ δείγμα μαθητών», είπε χαρακτηριστικά. «Στόχος και των δύο είναι να τραβήξουν όλα τα σχολεία προς τα πάνω» δήλωσε και υπενθύμισε ότι από τα πειραματικά σχολεία ξεκίνησαν τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά και τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η υπουργός σημείωσε ακόμα ότι ανακαινίζονται 751 φοιτητικές εστίες. Ανέφερε επίσης ότι έχουν παραδοθεί 36.000 διαδραστικοί πίνακες οι οποίοι λειτουργούν παράλληλα με τον μαυροπίνακα. Για την αξιολόγηση σημείωσε ότι ξεκίνησε από την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και τώρα γίνεται και ατομικά. Ξεκαθάρισε πως είναι βελτιωτικής φύσης λέγοντας πως τίποτα δεν βελτιώνεται αν δεν αξιολογείται πρώτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement