Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Ακαθάριστα τα περισσότερα οικόπεδα

Published

on

Η άνοιξη έφτασε και το όλο θέμα έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Δεκάδες ιδιόκτητοι χώροι σε οικόπεδα που βρίσκονται εντός της αστικής ζώνης, ακόμα και στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, παραμένουν αφρόντιστοι, με τα χόρτα, τα πρανή να έχουν θεριέψει και τα δέντρα να θέλουν κλάδεμα.

Ακόμα όμως και αυτοί οι χώροι που οι ιδιοκτήτες τους έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό τους, οι τελευταίοι αφήνουν τα κλαδιά και τα απορρίμματα που προκύπτουν από τις εργασίες τους, έξω από κάδους, περιμένοντας τα συνεργεία του δήμου να τα μαζέψουν.

Όμως από τη στιγμή που ο δήμος δεν έχει στη διάθεση του πολλά οχήματα για αυτό τον σκοπό και δεν υπάρχει ακόμα ρεύμα ανακύκλωσης για αυτού του είδους τα απορρίμματα, αυτά μένουν μέρες εκεί.

Αποτέλεσμα, με μια φωτιά να υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρες περιοχές της Πάτρας, εκ των οποίων αρκετές από αυτές είναι πυκνοκατοικημένες. Το όλο θέμα ασφαλώς έχει να κάνει με την κακή νοοτροπία που έχουμε ως δημότες, καθαρίζοντας τα οικόπεδα μας και αδιαφορώντας για τους κοινόχρηστους χώρους.

Έχει όμως να κάνει και με την έλλειψη υποδομών του δήμου. Πότε θα ξεκινήσει επιτέλους το ρεύμα της ανακύκλωσης που αφορά τα πράσινα απορρίμματα, δηλαδή τον έναν άξονα των λεγόμενων οργανικών αποβλήτων (ο άλλος είναι από τα διάφορα υπολείμματα τροφίμων);

Ένα το ερώτημα. Κι έχει και δεύτερο: Τι θα γίνει με την προμήθεια του ειδικού μηχανήματος που θρυμματίζει τα ξύλα των κλαδιών και των δέντρων; Οι φωτογραφίες του Ηλία Κάμαρη είναι από την οδό Παπαναστασίου στο τέρμα της Κορίνθου, δίπλα από το 7ο Λύκειο.

Από τα κλαδιά και ξερόχορτα που έχουν αφεθεί δεν μπορεί να περάσει κανείς από το πεζοδρόμιο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement