Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Λεηλασία στο Πανεπιστήμιο

Άφαντα υλικά από εργαστήρια και εξοπλισμός από το κυλικείο, ξέσπασμα από Μπούρα: Οι φορείς οφείλουν να προστατεύσουν το Ίδρυμα

Published

on

Της Τέτας Γιαννάρου

Για ακόμα φορά το Πανεπιστήμιο Πατρών μπήκε στο στόχαστρο και αποτέλεσε «εύκολη» λεία κλοπής τις μέρες των εορτών.

Συγκεκριμένα οι δράστες διέρρηξαν την πόρτα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και άλλων Τμημάτων και λεηλάτησαν τους χώρους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις χθες κλάπηκαν υλικά από εργαστήρια Τμημάτων αλλά και από το κυλικείο εξαφανίστηκαν ξύλινα τραπεζάκια και τμήματα από τον ηλεκτροφωτισμό.

Σε ερώτηση της «Γ» στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, ποιο το εύρος των κλοπών και σε ύψος ανέρχεται το κόστος των κλοπιμαίων και οι προξενηθείσες ζημιές, η απάντησή του ήταν καταπέλτης κατά των υπεύθυνων φορέων της πόλης που κωφεύουν στις επανειλημμένες καταγγελίες και μηνήσεις της Πρυτανείας για κατ’ εξακολούθηση διαρρήξεις και λεηλασίες του Πανεπιστημιακού χώρου από τα μέλη παράνομου καταυλισμού Ρομά:

«Κάλεσα την αστυνομία. Η σήμανση παίρνει αποτυπώματα, κάνει καταγραφή και θα διεξαγάγει έρευνα Δεν είναι το πρώτο συμβάν αλλά το πολλοστό. Δεν είναι το πρώτιστο να εστιάσουμε στα κόστη αλλά στο γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο για μια ακόμα φορά έγινε βορά στα χέρια δραστών που διέρρηξαν και λεηλάτησαν. Έχει σημασία το κόστος ή το γεγονός ότι για το Πανεπιστήμιο υπάρχει απουσία ενδιαφέροντος και βρίσκεται στο έλεος ανθρώπων που δράττονται ευκαιριών και το λεηλατούν κατ’ επανάληψη; Και ερωτώ; Οι φορείς της πόλης γνωρίζουν ότι υπάρχει Πανεπιστήμιο στην Πάτρα; Ή θέλουν να αγνοούν την ύπαρξή του; Αν όχι τι κάνουν για να το προστατεύσουν; Υπάρχει συγκεκριμένος παράνομος καταυλισμός, που όλοι τον γνωρίζουν και εκεί στρέφονται οι υποψίες ή μάλλον η βεβαιότητα μας γιατί το έχουμε δει στην πράξη. Έχω κάνει επανειλημμένως καταγγελίες και μηνύσεις συλλαμβάνουν κάποιους και μετά τους αφήνουν. Πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει δίπλα στο Πανεπιστήμιο ένας παράνομος καταυλισμός που τα μέλη του κάνουν διαρρήξεις και λεηλασίες; Τίνος ευθύνη είναι η συνέχιση της ύπαρξής του, όταν οι παραβατικές ενέργειες των μελών του επεκτείνονται και σε επιθέσεις φοιτητών; Είναι χρέος των φορέων της πόλης η ανάληψη ευθυνών. Ο καταυλισμός πρέπει να απομακρυνθεί γιατί κινδυνεύει η περιουσία του Πανεπιστημίου και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας»

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement