Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανδρέας Κατσανιώτης: «Προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος με νέα αντίληψη και σύγχρονα μέσα»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Η κλιματική κρίση χτυπάει ήδη την πόρτα μας. Οι δράσεις πρόληψης όπως και η έγκαιρη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού και του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων αποτελεί μία μεγάλη προτεραιότητα και τελικά, τη μόνη επιλογή που μπορεί να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό περιβάλλον» δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικής Καταστροφής Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Κατσανιώτης συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συμβολής και της προσφοράς τους ενώ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη φετινή αντιπυρική περίοδο η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες,  τόνισε πως η κυβέρνηση, το προηγούμενο χρονικό διάστημα φρόντισε ώστε η προετοιμασία να είναι ακόμα καλύτερη και η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο από πέρυσι.

«Πρόληψη, προετοιμασία, ετοιμότητα. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο έχει ξεκινήσει να οικοδομεί πλέον η χώρα μας το νέο μοντέλο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών» υπογράμμισε ο Υφυπουργός, αναφέροντας τη σημαντική ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων της χώρας, την πλήρη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς και το πρόγραμμα «ANTINERO», που για πρώτη φορά περιλαμβάνει εκτεταμένους καθαρισμούς δασών, διάνοιξη δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών.

«Παρά ταύτα, το μόνο βέβαιο είναι πως η ενίσχυση της θωράκισης της χώρας έναντι των φυσικών καταστροφών πρέπει να συνεχιστεί και προς την κατεύθυνση αυτή, στόχος της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ για την επόμενη τετραετία  είναι  η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων για την επιτήρηση των δασών, επέκταση όλων των προσεισμικών ελέγχων στα δημόσια κτίρια, καθώς και η δημιουργία αναλυτικών εκθέσεων με τις κρίσιμες υποδομές ανά Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να δρομολογούνται προληπτικές παρεμβάσεις και εκσυγχρονισμοί .Με δύο λόγια, στόχος μας είναι «να πάψουμε να τρέχουμε πίσω από τους καιρούς και να κλείνουμε πληγές».

Τέλος,  ο κ. Κατσανιώτης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, στο πλάνο της Κυβέρνησης κυρίαρχη θέση κατέχουν και  οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και οι  φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, ο υποψήφιος Βουλευτής, επισκέφθηκε τα γραφεία της ΕΑΔ (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, της  ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών καταστροφών), του ΤΑΣ (Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων) Νομού Αχαΐας καθώς και την ΕΥΔΕ (Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση όλων των σημαντικών έργων υποδομής στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και η επέκταση της ύδρευσης του συνόλου των οικισμών της Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα Πείρου. 

Εκεί, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε τη σημασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος ύδρευσης και άρδευσης της Δυτικής Αχαΐας, καθώς και γενικότερα, τη σημασία διατήρησης και ενίσχυσης των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου Υποδομών. «Η ΝΔ, λένε οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είναι η παράταξη που θέλει έναν μικρό δημόσιο τομέα, υπέρ των ιδιωτών. Αυτό είναι ψέμα. Η ΝΔ θέλει έναν ισχυρό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, κάτι που το απέδειξε τα προηγούμενα 4 χρόνια, με την ΕΥΔΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, να αναδεικνύεται σε κομβική υπηρεσία στην επιτάχυνση πολλών σημαντικών έργων υποδομής» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Ροή ειδήσεων

Advertisement