Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση της Κατερίνας Καραφωτιά με γυναίκες που ξεχωρίζουν στο Αίγιο

Published

on

Η υποψήφια βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Καραφωτιά συναντήθηκε, στο Αίγιο, με γυναίκες που διαπρέπουν στην τοπική κοινωνία και ξεχωρίζουν για την προσφορά τους, αγωνιώντας παράλληλα για την επαγγελματική αποκατάσταση τους.

Η Κατερίνα Καραφωτιά αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:
*Μείωση της ανεργίας στο 10% , το 2025, και κάτω από 8%. το 2027, με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
*Μόνιμο πρόγραμμα 10.000 νέων θέσεων εργασίας κάθε έτος για νέους έως 29 ετών, με ελάχιστη ή περιορισμένη εργασιακή εμπειρία, με κάλυψη 50% του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες για κάθε νέα πρόσληψη.
*43.000 νέες θέσεις εργασίας στις υποδομές και37.000 θέσεις εργασίας. στην αγορά ακινήτων και μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης τους .
*1,8 δισ. ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών για τη Νέα Στεγαστική Πολιτική «Σπίτι μου» με φθηνά στεγαστικά δάνεια, προσιτά ρυθμιζόμενα ενοίκια και παροχή δωρεάν στέγης σε ευάλωτους πολίτες και οικογένειες.
Μετά από τη συνάντηση, η Κατερίνα Καραφωτιά δήλωσε: «Άκουσα τους προβληματισμούς και τις σκέψεις τους και τα κατέγραψα. Συνειδητοποίησα για ακόμα μία φορά ότι οι νέοι στην πατρίδα μας που κάποιες φορές χαρακτηρίζονται από άτοπα στερεότυπα είναι βαθιά σκεπτόμενα και ώριμα άτομα. Κοινή ανησυχία όλων είναι η επαγγελματική – οικονομική αποκατάσταση τους, αλλά και οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, ενώ για κάποιες άλλες προέχουν και οι οικογενειακές υποχρεώσεις».
Οι νέοι της Αχαΐας μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον με προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και εγώ θα πιέσω για να δοθούν στον τόπο μας όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται για την υλοποίηση τους».

Ροή ειδήσεων

Advertisement