Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζάκυνθος: Ανοιχτό συμβόλαιο θανάτου διερευνούν οι Αρχές

Published

on

Ενα ανοιχτό συμβόλαιο θανάτου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προσπαθούν να προλάβουν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με απόρρητα πληροφοριακά σημειώματα που έχουν συνταχθεί τον τελευταίο χρόνο, και βάση των οποίων γίνονται σαρωτικές έρευνες, οι «στόχοι» των πληρωμένων εκτελεστών είναι δύο άνδρες με βαρύ ποινικό παρελθόν που έχουν εμπλακεί στην αιματηρή βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών του νησιού. Πρόκειται για την βεντέτα η οποία, μέχρι στιγμής, έχει κοστίσει την ζωή σε τέσσερεις ανθρώπους, με πλέον πρόσφατες τις υποθέσεις των δολοφονιών του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη. Και όλα αυτά μέσα σε μία βροχή πληροφοριών και δεδομένων, που συγκεντρώνουν παράλληλα οι υπηρεσίες ασφαλείας από Αττική και Ζάκυνθο, για θανάσιμες διαφορές ομάδων στο νησί που είναι σε διαρκή πόλεμο για την επικράτηση στην διακίνηση λαθραίων καυσίμων, ναρκωτικών και σε τοκογλυφία μεγάλης έκτασης.

Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβόλαιο θανάτου εναντίον των δύο συγκεκριμένων προσώπων, φαίνεται πως έφτασε στην διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό επίπεδο μέσα από τις φυλακές. Σύμφωνα με τις αναφορές, τα δύο πρόσωπα είχαν στοχοποιηθεί από μια ομάδα Αλβανών εκτελεστών οι οποίοι έπαιρναν εντολές από συμπατριώτης τους που ζεί στο Λονδίνο. Τον φόβο τους για πιθανή δολοφονία τους είχαν εκφράσει στην Ασφάλεια της Ζακύνθου και οι ίδιοι, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για δολοφονία συμπατριώτης τους τον Αύγουστο του 2017, και αποφυλακίστηκαν μετά από έκτιση μέρους της ποινής των οκτώ ετών που τους επιβλήθηκε στο Εφετείο. Μάλιστα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τον καταδικασμένο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του 2017 τον συνόδευαν περιπολικά της Αστυνομίας όποτε ταξίδευε από την Ζάκυνθο προς την Αθήνα, αλλά και ο ίδιος αγόρασε θωρακισμένο αυτοκίνητο για να μετακινείται.

Πριν ακόμη από την αποφυλάκιση τους, στο νησί διαπράττεται μια δολοφονία και μία απόπειρα, σε βάρος του επιχειρηματία του Ντίμη Κορφιάτη και της συζύγου του Χριστίνας Κλουτσινιώτη. Ήταν το μεσημέρι της 9ης Ιουνίου 2020, όταν δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πυροβολούν με σαρανταπεντάρι πιστόλι εναντίον του ζευγαριού. Η Κλουτσινιώτη χάνει την ζωή της επι τόπου, ενώ ο Κορφιάτης σώζεται με βαρύτατα τραύματα από θαύμα. Την υπόθεση λόγω της πολυπλοκότητας και της σοβαρότητάς της, αναλαμβάνει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και ένα χρόνο αργότερα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στον Εισαγγελέα δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων τα δύο αδέλφια του δολοφονημένου το 2017 και ένας απότακτος αστυνομικός.

Δέκα μήνες αργότερα, στο κέντρο της Ζακύνθου, ο Ντίμης Κορφιάτης πέφτει για δεύτερη φορά θύμα δολοφονικής επίθεσης. Ενώ βρίσκεται μέσα σε ένα κατάστημα, άγνωστοι ανοίγουν εναντίον του πυρ με Καλάσνικοφ. Αυτή την φορά η τύχη δεν είναι με το μέρος του και πέφτει νεκρός.

Οι δύο φερόμενοι «στόχοι» του συμβολαίου θανάτου που διερευνά σήμερα η αστυνομία, ήταν στενοί φίλοι του Ντίμη Κορφιάτη.

Με όλα αυτά τα δεδομένα στην διάθεσή τους, από τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν για την αλυσίδα των δολοφονιών, τα στελέχη της Ασφάλειας που χειρίζονται τις πληροφορίες για το συμβόλαιο θανάτου και προσπαθούν να το αποτρέψουν, βρίσκονται σε έναν μαραθώνιο συλλογής πληροφοριών προκειμένου να εντοπίσουν αυτούς που το ανέλαβαν. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μια ομάδα Αλβανών που ήδη έχουν επισκεφτεί τη Ζάκυνθο για να κατοπτεύσουν την περιοχή που τους ενδιαφέρει και να σχεδιάσουν το χτύπημα. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό σε τυχαίο έλεγχο εντοπίστηκε ένας Αλβανός, ο οποίος δεν διαμένει στο νησί, να κατέχει παράνομα όπλο. Σε πρώτη φάση δεν συσχετίστηκε με την έρευνα για το «συμβόλαιο», και όταν στην συνέχεια και βάση άλλων πληροφοριών επιχειρήθηκε να ερευνηθεί η υπόθεση, το συγκεκριμένο πρόσωπο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί όχι μόνο από την Ζάκυνθο, αλλά από την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έχει κριθεί προφυλακιστέος ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για την δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, τον Μάιο του 2021.

Το χρονικό της βίαιης δολοφονίας

Ήταν 7 Μαΐου του 2021, όταν οι δύο δράστες ακολούθησαν στους δρόμους της Ζακύνθου το αυτοκίνητο του Ντίμη Κορφιάτη. Όταν σταμάτησε σε γραφείο φίλων του που ασχολείται με ευρωπαϊκά προγράμματα, ο ένας εκ των δύο εκτελεστών κατέβηκε από το κλεμμένο όχημα το οποίο χρησιμοποιούσαν, πυροβόλησε αρχικά εναντίον του οδηγού του Ν. Κορφιάτη, μπήκε πυροβολώντας με καλάσνικοφ στο γραφείο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 54χρονο επιχειρηματία.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε και 53χρονος συνιδιοκτήτης της εταιρείας, ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εντός των γραφείων. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία, καθώς και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων.

Συγκεκριμένα, από τις αρχικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο χώρο του εγκλήματος, κάλυκες, βολίδες και θραύσματα βολίδων πολεμικού τυφεκίου και σε αγροτεμάχιο καμένο αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και δύο «Kalashnikov», τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος.

Από τις επακόλουθες έρευνες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλεμμένο αυτοκίνητο, κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα, δύο πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov», τρεις γεμιστήρες, ογδόντα ένα φυσίγγια, ζευγάρι πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και είδη ένδυσης μοτοσικλέτας.

Η βαλλιστική εξέταση των δύο Καλάσνικοφ όπως είχε δημοσιεύσει τότε αποκλειστικά η εφ. «Πατρίς», έδωσε μάλιστα και νέα στοιχεία αφού διαπιστώθηκε πως τα όπλα που βρέθηκαν ήταν «καθαρά» και δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement