Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Αθλήματα: Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Παναγόπουλος

Published

on

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών ο Σταύρος Παναγόπουλος μια από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού τένις και πατέρας της πρωταθλήτριας και μέλος της Εθνικής Ομάδας, Ντενίζ Παναγοπούλου, η τενίστρια που μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μικρότερη αθλήτρια (12 ετών και 360 ημερών) που αγωνίστηκε σε Fed Cup και κέρδισε και αγώνα!

Ο “Σοφός” του ελληνικού τένις γεννήθηκε στο χωριό Λάλας Ηλείας και υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος τόσο στην αντισφαίριση, όσο και στην επιτραπέζια αντισφαίριση στη δεκαετία του 1950.

Ήταν μέλος και αθλητής του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και της Εθνικής Ομάδας, αλλά και ιδρυτής του Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης Μαραθώνα (Α.Κ.Α Μαραθώνα).

Ο αυτοδίδακτος Σταύρος Παναγόπουλος!

Όπως είχε πει και ο ίδιος πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξη του είχε παραχωρήσει στην “Καθημερινή” ότι ξεκίνησε να παίζει τένις μόνος του και μέχρι την ηλικία των 20 ετών δεν είχε κάνει ούτε ένα μάθημα με προπονητή!

“Μέχρι την ηλικία των είκοσι ετών που έγινα μέλος στην εθνική ομάδα, δεν είχα κάνει μάθημα με προπονητή. Το 1953 ήταν η πρώτη μου διεθνής συμμετοχή, παρέα με τον αείμνηστο Λάζαρο Στάλιο, σε αγώνες στην Κωνσταντινούπολη. Τότε, με έστειλαν να δουλέψω στην Πειραϊκή-Πατραϊκή, γιατί δεν γινόταν να είμαι και αθλητής και εργαζόμενος στον όμιλο.”

Πριν φτάσει όμως στην εθνική ο Σταύρος Παναγόπουλος εργάστηκε ως ball boy στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών.

“Σε ηλικία 13,5 ετών, το 1947, ανέβηκα σε ένα φορτηγό και από την Ηλεία βρέθηκα στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, για να εργαστώ ως ball boy. Η Αθήνα τότε βρισκόταν σε πρωτόγονη, σε σχέση με σήμερα, κατάσταση και ήμουν τυχερός που πήγα εκεί για δουλειά. Έβλεπα τα άλλα παιδάκια που έπαιζαν τένις και ήθελα και εγώ να παίξω, αλλά απαγορευόταν όσο υπήρχαν αθλητές και μέλη στα γήπεδα. Πολλές φορές έπαιζα κρυφά.”

Τι είχε πει για τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη: “Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γεννήθηκε για να παίξει τένις. Πέρασε Γολγοθά για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Όταν ήταν δέκα ετών, είχε παίξει και σε αυτά τα γήπεδα [σ.σ.: του Μαραθώνα]. Είχα πει ότι αυτός είναι αστέρι. Μου αρέσει γιατί έχει ωραίες κινήσεις, ωραίους τρόπους στο παιχνίδι, δεν βογκάει, ας πούμε. Φαινόταν ότι θα πήγαινε μπροστά και στο χέρι του είναι να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Πολύ καλή είναι και η Μαρία Σάκκαρη. Δουλεύει πολύ σκληρά και το μέλλον της ανήκει. Και τα δύο παιδιά τα καμαρώνω. Στη χώρα μας το τένις πρέπει να οργανωθεί περισσότερο. Υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο και χάνονται.”

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 15:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην παραλία Μαραθώνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement