Connect with us

Διεθνή

«Λουκέτο» στο εστιατόριο του Salt Bae στη Νέα Υόρκη – Είχε ανακηρυχθεί το χειρότερο της πόλης

Published

on

Τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «Το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή», το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου, Nusret Gökçe, γνωστού ως Salt Bae, στο Μανχάταν έκλεισε.

Ο Salt Bae έγινε διάσημος λόγω του τρόπου με τον οποίο ρίχνει το αλάτι στα πανάκριβα κρέατα, που για πολλούς είναι ανεξήγητα ακριβά και δεν διαφέρουν στο παραμικρό από αντίστοιχα σε πολύ φτηνότερα εστιατόρια

Άνοιξε το Salt Bae Burger σε μια πόλη που είχε εμμονή με την εύρεση του καλύτερου δυνατού μπέργκερ και το κατάστημα στη Λεωφόρο Παρκ δεν τα πήγε τόσο καλά όσο πίστευτε ο τετραπέρατος Τούρκος. Άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 – λίγο πριν η πόλη μπει σε lockdown για τον Covid-19 – με κατηγορίες για σεξισμό, επειδή είχε προσφέρει ένα δωρεάν χορτοφαγικό «γυναικείο μπιφτέκι» σε μέγεθος ορεκτικού σε ροζ ψωμάκια μόνο σε γυναίκες, όπως αναφέρει ο Guardian.

«Θέλαμε να κάνουμε κομπλιμέντα στις κυρίες», είχε δηλώσει στο Eater ο γενικός διευθυντής του εστιατορίου, Al Avci, ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο μενού πήγε καλά στο Ντουμπάι. «Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν σεξιστικό».

Αλλά το Salt Bae Burger προκάλεσε επίσης έκπληξη ως το «σπίτι του μιλκσέικ των 99 $» αλλά και του «Gold Burger $100», το οποίο ήταν κλειστό σε φύλλο χρυσού. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο κριτικός του Eater Robert Sietsema έγραψε, «είχε όλη τη γοητεία ενός υπόστεγου αεροπλάνου»!

Ο Scott Lynch, κριτικός για το Gothamist, είπε ότι «είχε την ατυχή ευκαιρία πριν από μερικές εβδομάδες να φάει πολλές θλιβερές μερίδες νοσοκομειακής τροφής και ό,τι πήρα στο Salt Bae ήταν χειρότερο από οπουδήποτε αλλού». Το μενού, έγραψε, ήταν πλαισιωμένο σε μέταλλο σαν ταφόπλακα «που προφανώς σηματοδοτούσε τον θάνατο ό,τι είναι ευχάριστο στο φαγητό».

Για το δε Wet Burger, πρόσθεσε, ότι ήταν «στην πραγματικότητα απλώς ένας πενιχρός δίσκος με κρέας που κάθεται μέσα σε ένα μουσκεμένο, δυσάρεστα γλυκό ψωμάκι. Είναι επίσης μικροσκοπικό, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να φας παραπάνω από μια μπουκιά». Ο Lynch αποκάλεσε το Salt Bae Burger το χειρότερο εστιατόριο της πόλης.

Τρία χρόνια αργότερα μπήκε το λουκέτο…

Ροή ειδήσεων

Advertisement