Connect with us

Ελλάδα

Εκλογές 2023: Αυτά είναι τα ονόματα που «ακούγονται» για τη νέα κυβέρνηση

Published

on

Τα επικρατέστερα ονόματα για τη νέα κυβέρνηση, εφόσον η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αποκάλυψε το MEGA, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή.

Ποιοι μένουν στις θέσεις τους
Λίγοι είναι οι υπουργοί που αναμένεται να μείνουν στις θέσεις τους. Μεταξύ αυτών, ο Άκης Σκέρτσος, ως υπουργός Επικρατείας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας αλλά και η Λίνα Μενδώνη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Η νέα κυβέρνηση
Από εκεί και πέρα, ως υπουργοί Επικρατείας, στο «στενό» επιτελείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένονται οι: Άκης Σκέρτσος, Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.

Στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, οι Χρήστος Σταϊκούρας και Κωστής Χατζηδάκης κάνουν «roque», παίρνοντας ο ένας τη θέση του άλλου. Στο υπουργείο Οικονομικών, ο Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να έχει αναπληρωτή τον Νίκο Παπαθανάση.

Υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αναμένεται να είναι ο Γιώργος Γεραπετρίτης με υφυπουργό την Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον Τάσο Χατζηβασιλείου.

Υπουργός Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας.

«Κλειδωμένος» στη θέση του υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού εμφανίζεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης, με αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού τον Λευτέρη Αυγενάκη και υφυπουργούς τη Ζέττα Μακρή και τον Δημήτρη Καιρίδη.

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως θα αναλάβει η Νίκη Κεραμέως με υφυπουργό την Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία όμως «ακούγεται» και για το υπουργείο Οικογένειας που προτίθεται να δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο υπουργείο Υγείας, θέση θα έχει και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος η Σοφία Ζαχαράκη και υπουργός Εσωτερικών ο Γιάννης Οικονόμου με αναπληρωτή τον Θοδωρή Λιβάνιο. Υπουργός Τουρισμού, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ στο υπουργείο Πολιτισμού παραμένει η Λίνα Μενδώνη με πιθανό υφυπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Υπουργός Ενέργειας ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ενώ για το Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Προστασίας του Πολίτη «παίζουν» τα ονόματα των Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Πλακιωτάκη. Στο υπουργείο Ανάπτυξης πιθανότατα θα βρεθεί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χάρης Θεοχάρης.

newsbeast.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement