Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μετωπική» για παραλιακή, καθαριότητα

Η εικόνα της λιμενικής ζώνης του Αιγίου και οι «δώδεκα βρύσες» πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης

Published

on

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Η κατάσταση που επικρατεί στο μνημείο των «Δώδεκα βρυσών» στην παραλία Αιγίου ήταν η αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης 14 του μηνός. Το θέμα έθεσε, καθόλου τυχαία, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος με το Λιμενικό Ταμείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση ακινήτου στην πρώην Χαρτοποιία. Τόσο το ακίνητο εντός της Χαρτοποιίας όσο και το μνημείο με τις 12 βρύσες αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της παραλιακής και ανήκουν στην λιμενική ζώνη του Αιγίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως απαράδεκτο το γεγονός ότι, ενώ οι βρύσες αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Αιγίου, εδώ και πολύ καιρό δεν βγάζουν ούτε σταγόνα νερό. «Το Αίγιο έχει κάποια ιστορικά μνημεία και η Δημοτική αρχή είναι ανεπαρκής όχι μόνο να τα αναδείξει και να τα προβάλει -όπως γίνεται σε άλλους δήμους- αλλά έρχεται να τα υποβαθμίσει κιόλας. Ένα εξ αυτών είναι και το μνημείο των ‘δώδεκα βρυσών’ που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης και της παραλίας, όμως ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν το σέβονται. Πώς να παρουσιάσει κάποιος τις βρύσες στις οποίες άλλοτε ξεδιψούσε ο κόσμος και ήταν συνδεδεμένες με την άνθηση του λιμανιού του Αιγίου, σήμερα σε αυτή την κατάσταση;» αναφέρει ο κ. Γούτος.

Από τη Δημοτική αρχή δόθηκε η απάντηση πως το θέμα είναι τεχνικό και, εάν συνδεθούν οι βρύσες με το δίκτυο, το νερό θα είναι ακατάλληλο προς πόση. Οι απαντήσεις δεν κρίθηκαν επαρκείς από την αντιπολίτευση η οποία, κατά την ίδια συνεδρίαση, έθεσε σειρά θεμάτων που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο»  Δημήτρης Μπούνιας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα χόρτα στις νησίδες της οδού Μητροπόλεως (πάνω από τα φανάρια) που, όπως είπε, εμποδίζουν την ορατότητα και δεν τίθεται θέμα αισθητικής αλλά και επικινδυνότητας πρόσκλησης ατυχήματος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος απάντησε ότι οι καθαρισμοί χόρτων μέσα στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη και όπου δεν έχουν ολοκληρωθεί, θα τελειώσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα. Την ευθύνη για την κοπή χόρτων έχει η τοπική Κοινότητα Αιγίου, η οποία ωστόσο μέχρι πρότινος, λόγω του ότι δεν είχε ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του δήμου, στερείτο της πάγιας προκαταβολής, γεγονός που δυσκόλεψε το έργο με τους καθαρισμούς. Μια μέρα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη που μας πέρασε 15 Ιουνίου πάντως, το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αιγιαλείας επιλήφθηκε της κοπής χόρτων στις «δώδεκα βρύσες» στην παραλία Αιγίου.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement