Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τόνοι κλαδέματος περισυλλέγουν οι εργαζόμενοι στην καθαρίοτητα

Published

on

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα συστηματικά και οργανωμένα συλλέγουν καθημερινά τόνους κλαδεμάτων  που έχουν εναποτεθεί σε κοινόχρηστους χώρους,  κυρίως με φορτηγά και μηχανήματα που προμηθεύθηκε ο Δήμος στις δύο θητείες της σημερινής Δημοτικής Αρχής.  

Από την αρχή του χρόνου και μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες  πραγματοποιήθηκαν  3.800 δρομολόγια φορτηγών που μετέφεραν στην Ξερόλακκα σχεδόν 4.500 τόνους κλαδεμάτων. Επίσης πολύ μικρότερες ποσότητες  έχουν μεταφερθεί  από ιδιώτες στην Ξερόλακκα.  Εκεί γίνεται θρυμματισμός σε ειδικό μεγάλο μηχάνημα που προμηθεύθηκε ο Δήμος το 2018   και ένα μέρος των θρυμματισμένων αξιοποιείται για κομποστοποίηση, ενώ  το μεγαλύτερο μέρος στην επικάλυψη των απορριμμάτων κατά την ταφή. 

Μετά από κάθε συλλογή και καθαρισμό του χώρου, αμέσως, πολλές φορές και την επόμενη μέρα, οι κοινόχρηστοι χώροι  γεμίζουν και πάλι με προϊόντα κλαδέματος και ξερά χόρτα. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του Κανονισμού Καθαριότητας, οι ιδιοκτήτες ή οι χρήστες οικοπέδων, κήπων, αγροκτημάτων κλπ, είναι υποχρεωμένοι να περισυλλέγουν και να μεταφέρουν, με δικά τους μέσα ή έξοδα, τα προϊόντα κλαδεμάτων τους στο χώρο της Ξερόλακκας και απαγορεύεται, τόσο από τον κανονισμό καθαριότητας όσο και από περιβαλλοντικές διατάξεις, να τα εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων ή  σε κοινόχρηστους χώρους. 

Ο Δήμος κάνει έκκληση σε όλους, ειδικά αυτό το διάστημα που επικρατούν ακόμη υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, να συμβάλλουν ενεργά στο έργο της πρόληψης τηρώντας τους κανόνες και να μην εναποθέτουν κλαδιά και χόρτα στους δρόμους και σε άλλους κοινόχρηστους χώρους.  

Ροή ειδήσεων

Advertisement