Connect with us

Μαγειρική

Παγωτό σάντουιτς, σπιτικό και πεντανόστιμο        

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το μπισκότα του σάντουιτς:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (130 γραμμάρια)

¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

115 γραμμάρια σοκολάτα ψιλοκομμένη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (200 γραμμάρια)

¼ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη λευκή (50 γραμμάρια)

2 αυγά

Για το παγωτό:

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος (500 ml)

250 ml ζαχαρούχο γάλα

2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Σε μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και βάλτε τα στην άκρη. Βάλτε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό σκεύος και βάλτε μέσα το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύετε και μόλις λιώσουν αποσύρετε. Προσθέστε τις ζάχαρες και ανακατέψτε ξανά να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το μείγμα με τη σοκολάτα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με σπάτουλα. Απλώστε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αφήστε το να κρυώσει και έπειτα κόψτε το σε κομμάτια. Σε ένα μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και προσθέστε τη βανίλια. Συνεχίστε το χτύπημα και ρίξτε έπειτα το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις το μείγμα γίνει μια ρευστή κρέμα, βάλτε την σε γυάλινο πυρέξ και σκεπάστε το με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement