Connect with us

Μαγειρική

Κολοκυθόρυζο λεμονάτο            

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια

200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρεντέ

10 κολοκυθοανθούς, ψιλοκομμένους

2 κουτ. σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο

4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

100 γρ. ρύζι καρολίνα

650 γρ. ζεστό νερό

3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

αλάτι, λεμονοπίπερο

Για το σερβίρισμα

άνηθο ψιλοκομμένο

χυμό λεμόνι

φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3΄. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10΄. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο και μαγειρεύετε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 25΄. Λίγο πριν αποσύρετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα. Σερβίρετε το κολοκυθόρυζο με επιπλέον λεμόνι, άνηθο και λεμονοπίπερο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement