Μαγειρική
Κολοκυθόρυζο λεμονάτο
Υλικά (για 4 άτομα)
80 γρ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
300 γρ. κολοκυθάκια, κομμένα σε μέτρια κυβάκια
200 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα στον ρεντέ
10 κολοκυθοανθούς, ψιλοκομμένους
2 κουτ. σούπας σέλερι, ψιλοκομμένο
4 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι καρολίνα
650 γρ. ζεστό νερό
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
αλάτι, λεμονοπίπερο
Για το σερβίρισμα
άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό λεμόνι
φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με ζεσταίνετε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3΄. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10΄. Προσθέτετε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο και μαγειρεύετε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 25΄. Λίγο πριν αποσύρετε, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα. Σερβίρετε το κολοκυθόρυζο με επιπλέον λεμόνι, άνηθο και λεμονοπίπερο.