Connect with us

Μαγειρική

Πικάνια στη σχάρα με σος τσιμιτσούρι

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσια πικάνια

ανθό θαλασσινού αλατιού

Σος τσιμιτσούρι:

1 φλιτζ. μαϊντανό πλατύφυλλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

1/2 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη, σε κύβους

2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί

2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το μπάρμπεκιου και βάζετε μια σχάρα κοντά στις φλόγες. Ανακατεύετε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το τσίλι, το ξίδι, τη ρίγανη και το λάδι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε στην άκρη. Όταν το μπάρμπεκιου είναι ζεστό, αλατοπιπερώνετε την πικάνια με ανθό αλατιού και τη βάζετε στη σχάρα, με το λίπος προς τα κάτω. Σιγοψήνετε για 5΄, προτού γυρίσετε και σοτάρετε να ροδίσει όμορφα. Μετακινείτε τη σχάρα προς τα πάνω και ανακατεύετε τα κάρβουνα. Ψήνετε από την πιο κρύα πλευρά για 20΄. Αποσύρετε και τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο για 20΄, προτού την κόψετε σε φέτες

Ροή ειδήσεων

Advertisement