Connect with us

Ελλάδα

Στις 17:00 της Πέμπτης οι προγραμματικές δηλώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή

Published

on

Στις 17:00 της Πέμπτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Η διαδικασία της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων, ξεκινά με την ομιλία του πρωθυπουργού, που θα ξεδιπλώσει τον «οδικό χάρτη» της τετραετίας που ακολουθεί. Θα ακολουθήσει ένας γύρος ομιλητών βουλευτών και στη συνέχεια θα πάρουν το λόγο οι 7 επικεφαλής των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Τον λόγο -εκτός απροόπτου- θα λάβουν κατά σειρά μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Βασίλης Στίγκας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο Δημήτρης Νατσιός και τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Την Παρασκευή η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις 09:00 το πρωί, όταν θα λάβουν το λόγο βουλευτές των κομμάτων, διακοπτόμενοι από τους υπουργούς που θα παρουσιάζουν τους στόχους των υπουργείων τους.

Το ίδιο ισχύει και το Σάββατο, ενώ αυτή τη φορά οι ομιλίες των αρχηγών θα πραγματοποιηθούν αντίστροφα, από τον επικεφαλής του μικρότερου κόμματος προς τον πρωθυπουργό, ο οποίος με την ομιλία του θα κλείσει και τη διαδικασία, ζητώντας την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement