Connect with us

Auto

Η McLaren Solus GT γίνεται πραγματικότητα

Published

on

Η φετινή χρονιά είναι σημαδιακή για την McLaren. H βρετανική εταιρία γιορτάζει τα 60 χρόνια της και στο Goodwood αναμένεται να παρουσιάσει δύο πολύ εντυπωσιακά «εορταστικά» μοντέλα.

Το πρώτο από αυτά είναι και το πιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για το Solus GT, το οποίο είναι το έκτο μέλος της οικογένειας Ultimate της εταιρίας, καθώς έρχεται μετά από εμβληματικά μοντέλα όπως η McLaren F1, McLaren P1, McLaren Senna, McLaren Speedtail και McLaren Elva. Η Solus GT θα κατασκευαστεί σε ελάχιστα κομμάτια και θα είναι για χρήση αποκλειστικά μόνο σε πίστα. Η σχεδίασή της αντλεί έμπνευση από ένα αντίστοιχο μοντέλο που είχε εμφανιστεί το 2017 στο Gran Turismo.
Από τα λίγα που γνωρίζουμε μέχρι τώρα θα έχει βάρος κάτω από τα 1.000 κιλά και θα κινείται από έναν κινητήρα V10 στα 5,2 λίτρα o οποίος θα αποδίδει 828 ίππους.

Η McLaren λέει ότι θα κατασκευάσει μόλις 25 κομμάτια από την Solus GT με την τιμή της να υπολογίζεται πάνω από τα 3 εκατομμύρια ευρώ.
To άλλο αυτοκίνητο που θα κάνει την πρώτη του παρουσία στο Goodwood είναι η νέα 750S. Με τον κλασικό twin turbo V8 που αποδίδει 750 άλογα φθάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα. Υπομονή μέχρι τις 13 Ιουλίου οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τις απολαύσουμε και τις δύο στην ανάβαση στο Goodwood.

Ροή ειδήσεων

Advertisement