Connect with us

Ελλάδα

Άγιος Παντελεήμονας: Αναζητείται το όπλο της δολοφονίας της 46χρονης τρανς – Είχε χτυπηθεί πολλές φορές στο κεφάλι

Published

on

Το παζλ της άγριας δολοφονίας της 46χρονης τρανς, Άννα Ιβάνκοβα, η οποία βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος στο σπίτι της στον Άγιο Παντελεήμονα, προσπαθούν να συμπληρώσουν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση.

Η έρευνα των αστυνομικών έχει εστιαστεί στα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι της 46χρονης καθώς επιχειρούν να προσδιορίσουν ποιο είναι το όπλο του εγκλήματος, αλλά και το κίνητρο πίσω από το έγκλημα. Ειδικότερα, όπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές στο protothema.gr, μέσα στο σπίτι βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν εν δυνάμει να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα, όπως ένα ψαλίδι, βάζα κα. «Τα αντικείμενα αυτά ελέγχονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Αυτό πάντως που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς είναι τα χτυπήματα που έφερε η Ιβάνκοβα στο κεφάλι καθώς, όπως διαπιστώθηκε, είχε χτυπηθεί πολλές φορές με κάποιο βαρύ αντικείμενο με αποτέλεσμα το κεφάλι της σχεδόν να έχει παραμορφωθεί. Παράλληλα αυτό που θέλουν να προσδιορίσουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. είναι το κίνητρο της άγριας δολοφονίας.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, στο «protothema.gr», από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται πως πρόκειται για έγκλημα πάθους.

«Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος ελέγχονται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιο είναι το όπλο του εγκλήματος. Το Ανθρωποκτονιών έχει εστιάσει σε κάποια πρόσωπα και σύντομα θα έχει απαντήσεις. Γίνεται έλεγχος DNA, αποτυπωμάτων, ενώ ελέγχονται και οι κάμερες της περιοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τα στοιχεία πάντως που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από την ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως ο δράστης της δολοφονίας, αφού ολοκλήρωσε το άρρωστο έργο του, δεν κατάφερε να βγει από την πόρτα (εντοπίστηκε κλειδωμένη) και το «έσκασε» από το παράθυρο. Το εν λόγω παράθυρο έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της έρευνας καθώς θεωρείται πως μπορεί να δώσει απαντήσεις και να «δείξει» αυτόν που κρύβεται πίσω από το έγκλημα.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά τη δολοφονία ο δράστης φέρεται να έκλεψε και κάποια χρήματα από το σπίτι, κάτι που κάνει τους αστυνομικούς να θεωρούν πως πίσω από τη δολοφονία ίσως κρύβονται και λόγοι που είναι οικονομικοί. «Από τα πολλαπλά χτυπήματα φαίνεται πως πρόκειται για έγκλημα πάθους. Ωστόσο ερευνάται αν η Ιβάνκοβα είχε και οικονομικές διαφορές με κάποιον ή κάποιους που θα την ήθελαν νεκρή» επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.

Ποια ήταν η 46χρονη

Η 46χρονη τρανς Άννα Ιβάνκοβα ήταν γνωστή ακτιβίστρια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που συμμετείχε στο τελευταίο ΑthensPride ενώ εμφανιζόταν και ως performer σε γνωστό club, στη λεωφόρο Συγγρού.

Η 46χρονη είχε έρθει από την Κούβα την στην Αθήνα τα τελευταία οκτώ χρόνια και έμενε στο ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Φυλής. Σε αυτό το σπίτι είχε φιλοξενήσει, μάλιστα, αρκετά τρανς άτομα που ήταν άστεγα ενώ τον περασμένο Ιούνιο παρέλασε για το Athens Pride ως «βασίλισσα» στο άρμα των διεμφυλικών. Η Άννα ήταν, επίσης, γνωστή για τις εμφανίσεις της στο drag show club «Κούκλες», στη λεωφόρο Συγγρού, όπου διασκέδαζε τους θαμώνες με λάτιν ακούσματα της πατρίδας της.

Ροή ειδήσεων

Advertisement