Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόσβαση σε πέντε παραλίες για τα άτομα με αναπηρία

Published

on

Tο γραφείο ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) του Δήμου Πατρέων ενημερώνει ότι για τη θερινή περίοδο 2023 πέντε παραλίες του Δήμου είναι πλήρως προσβάσιμες για χρήση από Άτομα με Αναπηρίες και περιορισμένη κινητικότητα.

Οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν τη δυνατότητα, αυτό το δύσκολο καλοκαίρι του 2023, να χαίρονται ελεύθερα πέντε από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της πόλης. Συγκεκριμένα, ο Δήμος τη θερινή περίοδο 2023 παραχώρησε δωρεάν, μέσω της Κτηματικής Υπηρεσίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος – Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας τμήμα του αιγιαλού για την εγκατάσταση των μηχανημάτων ελεύθερης πρόσβασης (Seatrac) και την τοποθέτηση ειδικού διάδρομου πρόσβασης στις περιοχές: «Βραχνεΐκων», θέση μπροστά από Ι.Ν. Ευαγγελίστριας (ΤΚ Βραχνεΐκων), «Άγιος Βασίλειος», εντός του κόλπου (ΤΚ Ρίου) και Καστελοκάμπου (Ανατολικό διαμέρισμα, ΤΚ Ρίου).

Ο Δήμος Πατρέων, εκτός από την  δωρεάν παραχώρηση από την Κτηματική Yπηρεσία, προχώρησε  στην ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου όλες οι πλατφόρμες Seatrac να είναι απολύτως προσβάσιμες από τους πολίτες ΑμεΑ αλλά και από τους πολίτες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε κινητικό πρόβλημα (WC, χώρους σκίασης, ντουζιέρες, χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ, ενημερωτικές πινακίδες).

Παράλληλα ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου  τοποθέτησε δύο επιπλέον μηχανήματα στην  «Πλαζ», θέση Έξω Αγυιά  και στην Παραλία «Ακταίου», θέση Δημορηγόπουλου.

Η παρέμβαση στην περιοχή της Πλαζ, αφορά στην  τοποθέτηση  επιπλέον ξύλινου διάδρομου που ενώνει την ράμπα, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό, με την πλατφόρμα  Seatrac. Ο διάδρομος αυτός είναι σταθερός και διευκολύνει την πρόσβαση στο μηχάνημα εμβάπτισης (Seatrac) ενώ πρόσφατα στην περιοχή Δημορηγόπουλου ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση 5 θέσεων  πάρκινγκ (χώρων στάθμευσης) ΑμεΑ.

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχαν διατεθεί και τα 200 νέα τηλεχειριστήρια για την αυτόνομη χρήση των μηχανημάτων Seatrac.

Το Γραφείο Ατόμων με Αναπηρία ( ΑμεΑ ) του Δήμου ενημερώνει ότι από σήμερα θα είναι και πάλι διαθέσιμα τηλεχειριστήρια για την πλατφόρμα Seatrac. Θα υπάρχει δυνατότητα  για όσους δεν έχουν  προμηθευτεί παλαιότερα το σχετικό τηλεχειριστήριο, για την λειτουργία του Seatrac (κοινό για όλα), να απευθύνονται στο Γραφείο ΑμεA ( Αγορά Αργύρη – Αγ. Ανδρέου 12 ), από τις 9.30 π.μ. έως τη 1 μ.μ., στο τηλέφωνο 2610433210  (Αρμόδια υπάλληλος Όλγα Λαμπροπούλου) προκειμένου να  το παραλάβουν. Η παραχώρηση γίνεται δωρεάν.

Επίσης μπορούν να το δανείζονται από το φυλάκιο στην είσοδο της πλαζ και αντίστοιχα επιλεγμένα σημεία.

Ροή ειδήσεων

Advertisement