Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

7-10 Σεπτεμβρίου η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας με παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις

Published

on

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διοργάνωση της 20ής Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας που φέτος θα πραγματοποιηθεί 7-10 Σεπτεμβρίου από τον Δήμο Ερυμάνθου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας.

«Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουμε καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες για να καλύψουμε τα ελλείμματα πολλών ετών, να επουλώσουμε τις πληγές που ανοίγουν, αλλά και να σταθούμε δίπλα στον γεωργό, τον κτηνοτρόφο και τον αλιέα ή ιχθυοκαλλιεργητή, όχι απλώς ως συμπαραστάτες του έργου και των αιτημάτων του, αλλά ως συνδιαμορφωτές ενός καλύτερου μέλλοντος» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, θυμίζοντας ότι ο πρωτογενής τομέας για τη Δυτική Ελλάδα εισφέρει στο περιφερειακό εισόδημα πάνω από 1,3 δις ετησίως, αποτελώντας μία μεγάλη δύναμη αλλά και ένα ισχυρό πλεονέκτημα για το μέλλον.

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι ένας ακόμη πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, ώστε να γίνουν γνωστά παντού και οι πωλήσεις τους να αποκτήσουν σύγχρονη δυναμική. Στην κατεύθυνση αυτή υλοποιούνται δράσεις εξωστρέφειας, τόνισε ο κ. Φαρμάκης ο οποίος αναφερόμενος στην Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας είπε ότι αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο θεσμό, που άνοιξε τον δρόμο και για άλλα παρόμοια εκθεσιακά γεγονότα στη Δυτική Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος Θανάσης Παπαδόπουλος, μιλώντας για τη συμμετοχή του φορέα τόνισε: «Οι 19 Δήμοι της Δυτικής Ελλάδας στηρίζουμε αυτήν την έκθεση αναγνωρίζοντας τη συμβολή της στην ανάδειξη του αγροτικού τομέα της περιοχής. Καλούμε τον κόσμο στο διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου να επισκεφθεί τη Χαλανδρίτσα και να γνωρίσει την εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θόδωρος Μπαρής, τόνισε: «Με χαρά, ικανοποίηση και αισιοδοξία μετράμε αντίστροφα για την 20ή ΑgreXA, την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας. Πέρυσι είχαμε περισσότερους από 130 εκθέτες, ενώ φέτος ήδη καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών».

Όπως ανέφερε στη φετινή διοργάνωση εισάγονται νέα χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης και της καινοτομίας που καταδεικνύουν την πρόθεσή του Δήμου, ο ιστορικός αυτός θεσμός να εξελιχθεί και να μετατρέψει την περιοχή σε σημείο αναφοράς.

Η φετινή έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα φιλοξενηθεί στον ολοκληρωμένο, ανακαινισμένο χώρο του εσωτερικού οικισμού της Χαλανδρίτσας, στα λιθόστρωτα σοκάκια, ενώ θα περιλαμβάνει παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.
«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, αλλά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλανδρίτσας για την συνεργασία και την πολύτιμη στήριξή τους, καθώς και όλους όσοι τιμούν με τη συμμετοχή και την παρουσία τους την έκθεση», κατέληξε ο δήμαρχος Ερυμάνθου και ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 12 μ. θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Ροή ειδήσεων

Advertisement