Connect with us

Ελλάδα

Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τον απεγκλωβισμό των τουριστών στη Ρόδο!

Published

on

Δραματικές είναι οι στιγμές που ζουν κάτοικοι και τουρίστες στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος οι οποίες εκκενώνονται λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες. Πάνω από 1.500 τουρίστες έχουν απεγκλωβιστεί μέχρι στιγμής.

Οι εικόνες και τα βίντεο από τους απεγκλωβισμούς είναι συγκλονιστικά με τους τουρίστες να περπατούν στους δρόμους με τις αποσκευές τους ανά χείρας προκειμένου να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Ρόδος: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από απεγκλωβισμό

Κάποιοι τουρίστες κατευθύνονται προς τις παραλίες με αγροτικά οχήματα.

Ρόδος: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από απεγκλωβισμόΤο λιμενικό έχει μεταφέρει πάνω από 1.000 τουρίστες ενώ για τον απεγκλωβισμό συμμετέχουν και ιδιωτικά σκάφη.

Ρόδος: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από απεγκλωβισμό

Ρόδος: Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από απεγκλωβισμό

Στις 15:10 η πυρκαγιά έκαιγε στην περιοχή νότια από Λάερμα όπου προσπαθούσαν να γίνουν ζώνες με χωματουργικά και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα (2 Canadair, 2 air Tractors και 2 ελικόπτερα Erickson), ωστόσο η φωτιά κινήθηκε εντός μιας χαράδρας και κατέβηκε νότια προς Λάρδο.

Επισημαίνεται ότι από τις 12:20 είχε δοθεί με 112 προληπτική απομάκρυνση στα χωριά Λάρδο και Πυλώνα.
Ο άνεμος έπνεε βόρειος- βορειοδυτικός με ένταση 7 μποφόρ και μετέφερε τη φωτιά με μεγάλη ταχύτητα και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή εκκένωσης 112 σε όσους διέμεναν στις ξενοδοχειακές μονάδες στις 13:42 από Ασκληπιείο και Κιοτάρι προς Γεννάδι.
Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα μήνυμα από το 112 ειδοποιούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν την κοινότητα Ασκληπειού και την περιοχή Κιοταρίου με κατεύθυνση προς την περιοχή Γεννάδι, ενώ προγενέστοερ μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να εκκενώσουν τα χωριά Λάρδο και Πυλώνα.

Η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Ρόδο συνεχίζεται στην περιοχή των Λαέρμων και Λάρδου, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Επίσης, λόγω της φωτιάς σε αρκετές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Πυρκαγιά Ρόδος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε σε ενημέρωση ότι η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το ενεργό μέτωπο μαίνεται στις περιοχές Λάρδος, Λάερμα, Κιοτάρι και εκεί επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πηγή: Skai.gr 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement