Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εμπορικός Σύλλογος Πατρών: Τα… απόνερα της πρότασης μομφής

Published

on

Μετά από δύο αναβολές, το σίριαλ με την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, μετά τη γνωστή πρόταση μομφής κατά του προέδρου του Συλλόγου Κώστα Ζαφειρόπουλου, έλαβε τέλος, καθώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. έδωσε την τρίτη ψήφο εμπιστοσύνης στο προεδρείο.

«Για ακόμη μια φορά αποκαλύφθηκαν οι εμμονές, το μένος, η έλλειψη επιχειρημάτων και η στοιχειώδης έλλειψη γνώσης των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών διαδικασιών από μερίδα της αντιπολίτευσης, στα πλαίσια βέβαια της "συναδελφικής αλληλεγγύης επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ε&Ε.Σ.Π.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι εκ μέρους της αντιπολίτευσης, μόνος πρακτικός στόχος της πρότασης, είναι να προκληθεί σύγχυση στα μέλη…
«Άλλος εγκαλούσε το σύνολο της Διοικούσας επιτροπής μη γνωρίζοντας καν ποιοι την απαρτίζουν… Άλλος απαιτούσε, αν δεν υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του, οι ανακοινώσεις να μην είναι «Εκ του Συλλόγου»… Άλλος που συμμετείχε μέχρι πριν λίγες μέρες στη διοίκηση, μηδένιζε το έργο της και γελούσε όταν από τον Πρόεδρο αναφέρθηκαν τα πεπραγμένα της» σχολιάζει η διοίκηση.

Η ανακοίνωση βάζει στο στόχαστρο το πρώην μέλος του προεδρείου, ειδικό γραμματέα, Χρήστο Σολωμό, ο οποίος και κατέθεσε την πρόταση μομφής κι εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας τριών μελών του προεδρείου με παράταξη που διεκδικεί τον δήμο. «Το αρχικό του επιχείρημα -μη δικαίωμα στήριξης από μέλη του Δ.Σ. δημοτικών παρατάξεων, λες έχουν στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων… το κατάπιε»  σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του Συλλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ψηφοφορία, η πρόταση μομφής απορρίφθηκε με ψήφους 9-4 για τον πρόεδρο κ. Ζαφειρόπουλο και 11-2 για τον Α’ Αντιπρόεδρο Γ. Βαγενά και τον Γενικό Γραμματέα Τάσο Νικολακόπουλο.

«Ο Σύλλογός μας την τελευταία τουλάχιστον εικοσαετία είχε κατακτήσει την ενότητα και κοινή δράση μέσα από την σύνθεση ανάμεσα σε παρατάξεις με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες. Τα προβλήματα ήταν και είναι κοινά. Δυστυχώς στην παρούσα φάση από μερίδα της μειοψηφίας αντιμετωπίζουμε μία τοξικότητα με εμμονική αντιπαλότητα προς το Προεδρείο, προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στα μέλη της Διοίκησης, εργαζόμενους και συνεργάτες του Συλλόγου. Όλοι όμως κρινόμαστε από τις πράξεις και τα λεγόμενά μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η πρόταση μομφής ξεκίνησε από στενό συνεργάτη του Προέδρου και μέλος της συμπαράταξης που διοικεί. Η «Εμπορική Ανανέωση» υποστήριξε την πρόταση με βάση την άποψη που εδώ και πολλούς μήνες εκφράζεται ότι το Προεδρείο δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για τα φλέγοντα θέματα των εμπόρων» απάντησε αργότερα χθες η παράταξη των κ. Ρούπα και κ. Γουρδούπη.

Η παράταξη καλεί το προεδρείο «να ανακαλέσει δημόσια τους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό μας, διαφορετικά θα αναγκαστούμε να δώσουμε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όπου αποδέχεστε, εν μέρει, τη μη τήρηση του
καταστατικού αλλά και τις θέσεις των υπολοίπων μελών της συμπαράταξης που «βλέπουν και επισημαίνουν αρκετά λάθη» στην δωδεκάμηνη, έως σήμερα, θητεία σας στο Προεδρείο
του Συλλόγου».

«Τα κοινά, φλέγοντα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, απαιτούν δράση ανεξαρτήτωςκομματικών πεποιθήσεων. Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται ότι δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι ο Σύλλογος δεν ανήκει μόνο σε 8 μέλη του Δ.Σ. αλλά σε όλους του Πατρινούς εμπόρους. Η κατάσταση που έχει περιέλθει σήμερα το πατρινό εμπόριο τα τελευταία χρόνια είναι η πιο τρανή απόδειξη για όλα τα παραπάνω» καταλήγει η «Εμπορική Ανανέωση».

Ροή ειδήσεων

Advertisement