Connect with us

Auto

Στον Σκορπιό η θαλαμηγός των 250 εκατ. ευρώ του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Published

on

Το πανάκριβο superyacht του Ρώσου δισεκατομμυριούχου κόβει… βόλτες στο Ιόνιο και βγάζει μάτια. Είναι ένα από 70 (περίπου) ιδιωτικά σκάφη στον κόσμο με μήκος πάνω από 100 μέτρα.

Πριν από περίπου 10 χρόνια ο Σκορπιός, το νησί – ησυχαστήριο του Αριστοτέλη Ωνάση, ο Σκορπιός πέρασε στα χέρια του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

Το τίμημα άγγιξε σύμφωνα με δημοσιεύματα τα 150 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που κατέβαλλε ο Ριμπολόβλεφ, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο με περιουσία άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali, της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μονακό αλλά και μέτοχος της τράπεζας Κύπρου (κατέχει το 10%), έχει στην κατοχή του ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη στον κόσμο. Η θαλαμηγός που φέρει το όνομα “Anna” έχει μήκος 110 μέτρα και κατασκευάστηκε το 2018.

Κόστισε 250 εκτ. δολάρια

Το κόστος της άγγιξε τα 250 εκατομμύρια δολάρια και όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto είναι άκρως επιβλητική. Η συγκεκριμένη θαλαμηγός έχει πλήρωμα 36 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 20 επισκέπτες που θα… βολευτούν, όχι σε απλά δωμάτια αλλά σε πολυτελείς σουίτες. Η “Anna” διαθέτει ελικοδρόμιοπισίναtendersjet ski και φυσικά σπα.

Το superyacht του Ρώσου δισεκατομμυριούχου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον Σκορπιό και στην ευρύτερη περιοχή του Ιουνίου και όπως φαίνεται η οικογένεια του το χρησιμοποιεί για τις… καθημερινές της μετακινήσεις.

Λογικό είναι ένα τέτοιο σκάφος να κλέβει την παράσταση λόγω του μεγέθους του καθώς είναι ορατό ακόμα και από την περιοχή Νυδρί (απέναντι από τον Σκορπιό).

Ροή ειδήσεων

Advertisement