Connect with us

Ελλάδα

Φωτιά στη Μαγνησία: Καίγονται σπίτια στο Σέσκλο, αγνοείται 45χρονος βοσκός, πυροσβέστης με εγκαύματα β’ βαθμού

Published

on

Μεγάλη και ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που έχει εκδηλωθεί με έξι μέτωπα στη Μαγνησία, ενώ σύμφωνα με το thenewspaper.gr, η φωτιά έχει μπει στο Σέσκλο όπου καίει σπίτια.

Μάχη δίνεται ταυτόχρονα ώστε η φωτιά να μην μπει στη Βιομηχανική Περιοχή της Βόλου, ενώ αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η δραματική έκκληση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου στο συνεργείο της ΕΡΤ να φύγει από το σημείο που βρίσκονταν καθώς δίπλα τους υπήρχε δεξαμενή προπανίου.

Κλειστή η Εθνική Οδός Βόλου – Λάρισας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την Τροχαία με την εθνική οδό Βόλου – Λάρισας να έχει κλείσει από το ύψος της Περιφερειακής Οδού έως και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου. Η φωτιά καίει κατά μήκος του δρόμου και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γι’ αυτό και η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στα δύο ρεύματα.

Αγνοείται 45χρονος βοσκός

Ένας 45χρονος βοσκός αγνοείται στον Άγιο Γεώργιο Μαγνησίας, τη στιγμή που η φωτιά είναι σε εξέλιξη και εκκενώνονται οικισμοί, όπως και η ΒΙΠΕ.

Η ΕΡΤ είχε καταγράψει τον βοσκό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, φώναζε για ώρα για τα ζώα του και πήγε να τα σώσει χωρίς κάποια προφύλαξη. Μάλιστα, εκείνη τη στιγμή μια μπουλντόζα μπήκε στο ποιμνιοστάσιο για να βοηθήσει.

Η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης είπε χαρακτηριστικά πως «θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν εννοεί να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

Αυτός είναι ο 45χρονος βοσκός:

Στη συνέχεια, το συνεργείο έφυγε από την περιοχή, λόγω της πυρκαγιάς που πλησίασε απειλητικά και σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, έκτοτε τα ίχνη του 45χρονου αγνοούνται.

Τραυματίστηκε Πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο Βελεστίνο κατά τις προσπάθειες της κατάσβεσης και έχει μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη.

Οι γιατροί του παρέχουν φροντίδα και στη συνέχεια θα δρομολογηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο εν λόγω πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement