Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κυβερνητική παρέμβαση για την κατασκήνωση ΑμεΑ στην Αμφιλοχία – Τρία κλιμάκια ελέγχουν τις καταγγελίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων και καταγγελιών, για την ντροπιαστική κατάσταση που φέρεται να επικρατεί στην κατασκήνωση Μπούκα Αμφιλοχίας, όπου φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες. Μετά από υπουργική παρέμβαση, τρία κλιμάκια ελέγχου, διερευνούν τις καταγγελίες, ενώ το ίδιο θα πράξει και η Περιφέρεια.

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την μοναδική κατασκήνωση που λειτουργεί στη δυτική Ελλάδα η οποία φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες προκαλούν ντροπή.

Τις φωτογραφίες από την Μπούκα Αμφιλοχίας, με τα σκουριασμένα ντουζ, τις βουλωμένες τουαλέτες, τα σκισμένα στρώματα και τους σπασμένους καναπέδες ανάρτησε η Νένα Χρονοπούλου, γραμματέας του «4ΑμεΑ».

Η ηθοποιός προχώρησε στη δημοσίευση έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκε από συνοδούς οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην κατασκήνωση το διάστημα 16 έως 25 Ιουλίου.

«Απαγορεύεται να εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε δημόσιους φορείς και να εισπράττουν αυτή την κατάντια και να αισθάνονται ενοχές που έφυγαν τα παιδιά τους να κάνουν δέκα μπάνια. Είναι εξαντλητικό το πόσο μας έχουν στο περιθώριο» είπε η Νένα Χρονοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος ήρθε η παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου με τρία κλιμάκια ελέγχου που ανέλαβαν να διερευνήσουν τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ant1, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου θα διεξάγει έλεγχο νομιμότητας ενεργειών του Δήμου Αμφιλοχίας και παράλληλα μεταβαίνει στην κατασκήνωση κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Η θέση της κατασκήνωσης

«Η δική μας θέση είναι ότι αυτές οι φωτογραφίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι κάποιες φωτογραφίες από κάποια σημεία της κατασκήνωσης που δεν λειτουργούσαν. Δεν φιλοξενήσαμε ούτε παιδιά, ούτε ΑμεΑ, ούτε τίποτα. Δεν λέμε ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές. Λέμε ότι οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει από πέρυσι και πρόπερσι. Κάθε χρόνο εμείς δουλεύουμε για την κατασκήνωση» σημείωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 ο πρόεδρος της κατασκήνωσης Λεωνίδας Κατσαντάς.

Η απάντηση του δημάρχου Αμφιλοχίας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφιλοχίας παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων τονίζοντας πως ευθύνεται η έλλειψη χρηματοδότησης και υποστήριξε πως δεν είναι κολαστήριο ούτε η κατάσταση είναι «άθλια» όπως παρουσιάζεται.

«Τα στρώματα αυτά δεν χρησιμοποιούνται. Ήταν σε κάποιο σημείο για πέταμα. Κάποιο βούλωμα σε κάποια αποχέτευση προφανώς υπήρχε. Δεν είναι ξενοδοχείο πεντάστερο. Τα παιδιά επιλέγουν και κοιμούνται σε σκηνές. Και κάνουμε προσπάθειες και το ανακαινίζουμε. Στο σημείο που κάναμε να νιώσουν άσχημα έστω και για ένα λεπτό έστω για κάποια πράγματα ζητάμε συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατσούλας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement