Connect with us

Ελλάδα

Καμπάνια από την αρχή με τον Χαρδαλιά για την Αττική

Published

on

Περισσότερες από δυόμισι ώρες διήρκεσε η πρώτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των εξ απορρήτων του με τον Νίκο Χαρδαλιά στο Μαξίμου, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Αττική.

Αυτό το ραντεβού σηκώνει πλέον την αυλαία της γαλάζιας εκστρατείας για τη διεκδίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

«Πρώτος στόχος η ενότητα»
Η αυστηρή γραμμή που επελέγη με εναλλαγή «χρίσματος», μια εξέλιξη που όσο κι αν αιφνιδίασε τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη κατέληξε στην απόφασή του να αποσυρθεί χωρίς να τραβήξει το σκοινί – κάτι που εκ των πραγμάτων θα δυσκόλευε τη ΝΔ αλλά και θα σήμαινε ότι ο ίδιος επισφραγίζει την πολιτική ρήξη του με την παράταξη -, φέρνει το κόμμα ενώπιον της πρόκλησης να χαράξει γρήγορα νέα στρατηγική και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες των επόμενων εβδομάδων.

Αυτά βρέθηκαν στο τραπέζι των διαδοχικών συζητήσεων του Χαρδαλιά με τον Μητσοτάκη και τους εξ απορρήτων του. Για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι δεδομένο ότι οι πιέσεις από τα «κεντρικά» αλλά και η ίδια η στάση του Πατούλη οδηγούν πρόσωπα από την ομάδα του σε συστράτευσή τους στο εγχείρημα υπό τον Χαρδαλιά, όμως προδιαγράφεται και η προσθήκη νέων προσώπων.

Η Αττική κουβαλά τους δικούς της συμβολισμούς, εξού και επιδιώκεται γαλάζια πανστρατιά, με τον Χαρδαλιά να συζητά χθες όχι μόνο με τον Μητσοτάκη, αλλά και με σειρά στελεχών, ανάμεσά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο συνεργάτης του Μητσοτάκη και γνώστης της νεοδημοκρατικής ανθρωπογεωγραφίας Θανάσης Νέζης κ.ά. «Πρώτος στόχος η ενότητα», έλεγε κομματικός παράγοντας.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement