Connect with us

Οικονομία

Εξαγορά της εταιρείας τεχνοβλαστού του ΙΤΕ από τη Cisco

Published

on

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ανακοινώνει την εξαγορά της εταιρείας τεχνοβλαστού Code BGP από τη Cisco, τον παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία δικτύων.

Η ομάδα της Code BGP θα ενταχθεί στην επιχειρηματική μονάδα Cisco Thousand Eyes. Αυτή η εξαγορά θα επηρεάσει θετικά την τοπική οικονομία, καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ της Cisco, του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Οι ιδρυτές της Code BGP, Ξενοφώντας Δημητρόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος), Βασίλειος Κοτρώνης (CTO) και Λευτέρης Μανασάκης (COO) είναι καταξιωμένοι ερευνητές, μηχανικοί λογισμικού ανοιχτού κώδικα και στελέχη με μεγάλη τεχνογνωσία στον τομέα των υποδομών Διαδικτύου. Συγκαταλέγονται άλλωστε, μεταξύ των ερευνητών που πρώτοι απέδειξαν τον ακριβή εντοπισμό και τον μετριασμό των επιθέσεων πειρατείας προθέματος BGP, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα στον κλάδο.
«Στην Ελλάδα, υπάρχει μια σημαντική δεξαμενή ταλέντων στη δικτύωση υπολογιστών και ευρύτερα στην επιστήμη των υπολογιστών, με την ικανότητα να συνεισφέρουν σε τεχνολογίες αιχμής. Αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για νέους επιστήμονες από έγκριτους ερευνητικούς οργανισμούς να ξεκινήσουν το επαγγελματικό τους ταξίδι δίπλα σε έναν παγκόσμιο ηγέτη της βιομηχανίας. Η έρευνα και η καινοτομία έχουν ριζώσει βαθιά στη Cisco Thousand Eyes από την πρώτη μέρα της ίδρυσής της» αναφέρει η Cisco.
Η Code BGP παρουσιάζει στους χειριστές δικτύου μια πρακτική, και σε πραγματικό χρόνο, μέθοδο για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση κακόβουλων επιθέσεων, συμπληρώνοντας την ασφάλεια που παρέχεται από το RPKI—μια υπηρεσία που προστατεύει τη δρομολόγηση στο Διαδίκτυο. Η ενσωμάτωση και των δύο προσεγγίσεων προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη άμυνα κατά των επιθέσεων πειρατείας του προθέματος BGP, που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικό κόστος για τις εταιρείες. Η λύση της Code BGP ορίζει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την ταχύτητα, την ακρίβεια και την πληρότητα της ανίχνευσης, βασιζόμενη σε εξωτερικές και τοπικές πληροφορίες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement