Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πλήρης επιβεβαίωση το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Γ» για την προσαγωγή του 35χρονου στην Ερμού από την Κορινθία

Published

on

THΣ ΕΛΕΝΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
Μέσα σε ένα τροχόσπιτο στο Λουτράκι Κορινθίας ακινητοποιήθηκε ο 35χρονος, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε, χτυπώντας στο κεφάλι την 55χρονη θεία του, μέσα στο σπίτι της, στον πρώτο όροφο της οδού Μπουκαούρη 4 στην Πάτρα.

Όπως έγραψε χθες σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Γνώμη», ο άνδρας προσήχθη προχθές στην Ερμού μετά τον εντοπισμό του στην Κορινθία όπου ζούσε και εξετάστηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας για την δολοφονία της 55χρονης γυναίκας μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και από τις κάμερες και να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησε τρεις ώρες περίπου, μετά την δολοφονική ενέργεια στο σπίτι της οδού Μπουκαούρη.
ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
Ο φερόμενος ως δράστης βγήκε από το ισόγειο μεταμφιεσμένος, φορώντας ανδρική περούκα με κοντά μαλλιά, γυαλιά ηλίου, χειρουργική μάσκα, φόρμα εργασίας, τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και γάντια. Διένυσε μια ολόκληρη διαδρομή με τα πόδια από την οδό Μπουκαούρη μέχρι και την οδό Ζαΐμη, όπου μετέβη στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και έβγαλε εισιτήριο για τον Ισθμό της Κορίνθου.
Μάλιστα, κάμερες έχουν καταγράψει την αποβίβαση και παρουσία του στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ στο τροχόσπιτο όπου διέμενε για αρκετό χρονικό διάστημα βρέθηκαν τα αθλητικά παπούτσια, τα ρούχα και το σακίδιο του 35χρονου, ενώ μαζί του συνελήφθη και η 33χρονη σύντροφός του, υπήκοος Αλβανίας.
ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ
Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που προσήχθη στην Ασφάλεια τήρησε αρνητική στάση, δεν παραδέχθηκε τίποτα, αρνήθηκε να μιλήσει στους αξιωματικούς για τα πάντα.
ΗΤΑΝ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ
Αξίζει να αναφέρουμε πως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τον θεωρούσαν από την πρώτη στιγμή ύποπτο και τον αναζητούσαν. Οι υποψίες σε βάρος του προέκυπταν από το γεγονός ότι πριν από επτά χρόνια είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 53χρονης μητέρας του και αδελφής της 55χρονης. Η κατηγορία που τότε είχε αντιμετωπίσει και ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε μετατραπεί σε θανατηφόρα σωματική βλάβη από το ΜΟΔ Αιγίου. Το δικαστήριο τότε του είχε επιβάλει ποινή φυλακίσεως 5 ετών με αναστολή με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο 35χρονος σήμερα γιος και ανιψιός των δύο θυμάτων φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά, ψυχολογικά προβλήματα.

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως το κίνητρο της δολοφονίας από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα ψυχικής υγείας, σχετίζεται με το γεγονός ότι την ίδια ακριβώς μέρα, πριν από επτά χρόνια, με τον ίδιο τρόπο η 53χρονη μητέρα του άφηνε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Τότε είχε βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη για την πράξη αυτή και είχε αφεθεί ελεύθερος. Τραγική ειρωνεία, κομβική ήταν η κατάθεση της θείας του, της γυναίκας που δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο ίδιο σπίτι με τη μητέρα του, η οποία είχε καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο ανιψιός της δεν θα έκανε ποτέ κακό στην μητέρα του και πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία
Χθες λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Πάτρας συνοδευόμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας και εμφανίστηκε ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Πατρών. Διατάχθηκε εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που εκκρεμούσε σε βάρος του και στη συνέχεια του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 55χρονης θείας του και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα στον Ανακριτή. Ο ίδιος δεν είχε δικηγόρο και αναμένεται να του διορίσει ο αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες δεν θέλησε να πει το παραμικρό στον εισαγγελικό λειτουργό για την πράξη του και για το κίνητρο που τον ώθησε σε αυτήν.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement