Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Αρχαία Ολυμπία οι Σλοβάκοι πυροσβέστες

Published

on

 

Στην Αρχαία Ολυμπία έχουν εγκατασταθεί από την 1η Αυγούστου, 20 Σλοβάκοι πυροσβέστες στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας τίμησε με την ανάθεση του πολιτικού προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών το καλοκαίρι του 2022. Πρόκειται για μια προληπτική ενέργεια που το νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αγκάλιασε και υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία του. Σε αυτή την κατεύθυνση, δύο επιπλέον χώρες, Γαλλία και Πορτογαλία, φιλοξενούν Ευρωπαίους συναδέλφους που συνολικά ανέρχονται σε 500, από 11 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Συντονιστής συνδέσμων αξιωματικών ξένων αποστολών, Βασίλης Μπίκας.

«Στην ήδη μεγάλη αξία του προγράμματος που ήρθε προληπτικά να μηδενίσει την απόσταση και τον χρόνο ανταπόκρισης στις φυσικές καταστροφές, θα προσέθετα: “Εάν είναι μια φορά ωφέλιμο να συνεπιχειρείς με συναδέλφους είναι ιδανική συνθήκη να συνεπιχειρείς με συνεργάτες και φίλους ταυτόχρονα”», τονίζει ο κ. Μπίκας.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν περισσότεροι από 200 πυροσβέστες από έξι χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Σλοβακία και Μάλτα) που βρίσκονται στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου

Ροή ειδήσεων

Advertisement