Connect with us

Ελλάδα

Πληρότητα 99% στα νησιά του Ιονίου-Αυξημένα τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου

Published

on

Κορυφώνεται σήμερα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η έξοδος των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα και σφύζουν από ζωή οι νησιωτικοί και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.

Οι πληρότητες αγγίζουν το 100% στους νησιωτικούς προορισμούς της χώρας για τον Δεκαπενταύγουστο ενώ φέτος παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για νησιά που έως τώρα δεν συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς.
Πολλοί τουρίστες επιλέγουν για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές τους, νησιά που δεν έχουν υποστεί κορεσμό και σε περιοχές όπου παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα για πιο οικονομικές επιλογές σε διαμονή, φαγητό κ.τ.λ.

Σε νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κεφαλονιά και η Νάξος αλλά και κοντινά στην Αττική, όπως η Αίγινα και η Κέα, η Κύθνος οι κρατήσεις σε ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι στο «κόκκινο» για το χρονικό διάστημα από 11 έως 16 Αυγούστου σύμφωνα με την έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, βάσει των ίδιων στοιχείων, ότι τα πλέον δημοφιλή νησιά του ελληνικού τουρισμού όπως π.χ. η Μύκονος καταγράφουν συγκριτικά μικρότερα ποσοστά πληρότητας.
Επίσης τα νησιά του Ιονίου, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα, καταγράφουν πληρότητες 97%,99% και 99% αντίστοιχα. Η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων αριθμεί, 3.630 (3.364 πέρυσι), 3.442 (3.428 πέρσι) και 2.492 (2.265 πέρσι) ακίνητα, αντίστοιχα. Στη Ζάκυνθο, το κόστος μίσθωσης για 5 βράδια ξεκινά από 840 ευρώ, στη Λευκάδα από 1.350 ευρώ και στην Κεφαλονιά από 1.090 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί πως τα πλοία από τα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης καταγράφουν πληρότητα στα δρομολόγια για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της περιοχής μας από τους εκδρομείς.
Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή και αύριο από τις 4 το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ καθώς θα αρχίσει σταδιακά το πρώτο κύμα επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου, ενώ επί ποδός βρίσκεται και το προσωπικό των Λιμεναρχείων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement