Connect with us

Ελλάδα

Τραγωδία στη Δαδιά: Δυο παιδάκια ανάμεσα στους απανθρακωμένους

Published

on

Δύο παιδάκια είναι ανάμεσα στους 18 μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο χωριό Άβαντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Υπενθυμίζετεται ότι η φωτιά εντός του δάσους της Δαδιάς, ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν να την αντιμετωπίσουν προτού επεκταθεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Παύλο Παυλίδη που εξέτασε μακροσκοπικά τις σορούς οι απανθρακωμένοι βρέθηκαν σε ομάδες 2-3 ατόμων σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους.

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί. Όπως μου εξήγησαν οι αστυνομικοί που με συνόδευαν, η περιοχή αποτελεί πέρασμα παράτυπων μεταναστών, στην διαδρομή από τα σύνορα προς τα ενδότερα, μέσω του ορεινού όγκου της Ροδόπης» λέει κ. Παυλίδης

Ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν αύριο στο νοσοκομείο για νεκροψία-νεκροτομή. Φήμες περί εντοπισμού και άλλων οχτώ σορών, σε διαφορετικό σημείο δεν επιβεβαιώθηκαν από τον ιατροδικαστή.

IN.GR

Ροή ειδήσεων

Advertisement