Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΧΑΪΑ: Έρχονται προσλήψεις αστυνομικών

Published

on

Ένα πάγιο αίτημα των Ενώσεων Αστυνομικών σε όλη την χώρα αναμένεται να ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση, η οποία προχώρα στη σύσταση Δικαστικής Αστυνομίας, η οποία έρχεται να αναλάβει συγκεκριμένες αρμοδιότητες γύρω από τα δικαστήρια και να δώσει «ανάσα» σε πολλές περιοχές της χώρας που έχουν έλλειψη προσωπικού.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 750 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία για όλη τη χώρα, ανάμεσα τους και η Πάτρα, συγκεκριμένα στο Εφετείο και την Εισαγγελία Εφετών Πατρών, η οποία καλύπτει τις ανάγκες και των υπαγομένων σε αυτή Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών.

Ειδικότερα, για την εφαρμογή του νόμου στην Υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας αστυνομικού τομέα συστήνονται 600 οργανικές θέσεις, οι οποίες κατανέμονται σε κλάδους, ως εξής: α) 30 θέσεις για τον κλάδο ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, β) 70 θέσεις για τον κλάδο ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και γ) 500 θέσεις για τον κλάδο ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται ήδη το Σχέδιο Νόμου του υπουργείου που θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου, με στόχο σύντομα να τρέξουν οι εξελίξεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement