Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλοκαίρι τέλος; Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία

Πόσο θα διαρκέσει, φόβοι για πλημμύρες, τι λένε οι προγνώσεις

Published

on

Προχωρημένο φθινόπωρο θα θυμίζει ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα (04.09.23) έως τουλάχιστον την Πέμπτη (07.09.23), σύμφωνα με την πρόβλεψη του γνωστού μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος έκανε λόγο για επικίνδυνες βροχές και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μία σημαντική κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τη «βουτιά» της θερμοκρασίας θα κάνει την εμφάνισή της την επόμενη εβδομάδα, προειδοποιώντας ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα. «Θα είναι σαν Νοέμβριος», δήλωσε ο ίδιος.

«Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο- Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια.

Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου», εκτίμησε ο γνωστός μετεωρολόγος, δίνοντας την πρόβλεψή του για τον καιρό στο Open το πρωί χθες.

«Η κακοκαιρία αυτή θα κρατήσει από Δευτέρα μέχρι τουλάχιστον και την Πέμπτη. Θα βρεθούμε σε κλοιό κακοκαιρίας», τόνισε.

«Σίγουρα θα επανέλθουμε και πάλι σε πιο φυσιολογικές συνθήκες. Απλώς να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα», κατέληξε ο κ. Μαρουσάκης.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement